M24TV:

Unikt gravesamarbeid mellom Dølen, NRK og SUJO: – Det har vært lærerikt og nyttig

NORD-FRON: Lokalavisen Dølen jobbet med en krevende gravesak. Så ba de Senter for undersøkende journalistikk og NRK om hjelp.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Et unikt gravesamarbeid har de siste månedene pågått mellom lokalavisen Dølen, NRK Innlandet og Senter for undersøkende journalistikk (SUJO).

Prosjektet ble igangsatt tidligere i år, og skal nå de neste ukene fremover kulimineres med publiseringen av  flere saker.

Redaktør i Dølen, Tone Sidsel Sanden, vil ikke avsløre hva saken handler konkret om, ettersom første sak foreløpig ikke er publisert.

Men hun snakker gjerne om hvordan det har vært å ha et redaksjonelt samarbeid med «storebroren» NRK Innlandet.

– Dølen har jobbet med et graveprosjekt over en tid. Etterhvert fikk vi hjelp for litt mer hjelp og kompetanse, så vi tok kontakt med Senter for undersøkende journalistikk, sier Sanden til Medier24.

– I tillegg tok vi kontakt med NRK Innlandet, og jeg og distriktsredaktør Inger Johanne Solli begynte å prate sammen. Vi fant ut at NRK også kunne bli en bidragsyter i prosjektet, for å hjelpe oss å komme i mål og få det til å bli bra, sier hun.

– Samarbeidet har vært lærerikt og nyttig. Det har gjort at vi har tilegnet oss en helt ny kompetanse, spesielt gjennom SUJO, sier Sanden.

Distriktsredaktør i NRK Innlandet, Inger Johanne Solli, er også fornøyd med samarbeidet. 

– Det har vært veldig spennende og interessant. Men all ære til Dølen og Tone Sidsel Sanden. Det er de som har jobbet og gravd frem det meste av dokumentasjonen i denne saken. Det er Dølens prosjekt, men vi har håpet at vi kan bidra litt på research og presentasjon - både regionalt og nasjonalt, sier Solli til Medier24.

– Det har også vært veldig lærerikt å samarbeide med en lokalavis-kollega som gjør oss mektig imponert. Det har vært spennende så langt. Så får vi se hvordan resultatet blir, legger Solli til.

Se hele intervjuet med Tone Sidsel Sanden og Inger Johanne Solli i videovinduet øverst!

Powered by Labrador CMS