Donald Trump opphever journalistforbudet mot mediene han ikke liker

- Å trekke tilbake akkrediteringene var uklokt, meningsløst og krenkende, mener redaktøren i The Washington Post, Martin Baron.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

New York (NTB-AP): Donald Trump vil ikke lenger nekte medier han misliker adgang til sine valgkamparrangementer.

Trump har blant annet nektet storavisen The Washington Post og ledende nettaviser som The Huffington Post, The Daily Beast og Politico adgang, men dette skal det nå bli slutt på.

En talskvinne for Trumps valgkamp, Hope Hicks, opplyser at praksisen vil opphøre fra og med torsdag. Det skulle bare mangle, mener redaktøren i The Washington Post, Martin Baron.

– Å trekke tilbake presseakreditteringene var uklokt, meningsløst og krenkende. Vi er glad for å se at forbudet endelig avvikles, sier Baron.

Trump har ofte klaget på presseomtalen han har fått i valgkampen, noe han også gjorde onsdag da han kunngjorde at alle journalister heretter vil få adgang.

– De kan ganske enkelt ikke behandle meg dårligere enn de alt gjør, sa Trump, som senest i forrige måned truet med å føye The New York Times til lista over medier han nektet å slippe til.

Journalister som har vært omfattet av forbudet, har til tider greid å snike seg inn på Trumps valgkamparrangementer ved å blande seg med andre tilhørere.

Noen ganger ble de imidlertid oppdaget og kastet ut av sikkerhetsvakter.

Powered by Labrador CMS