TV 2 Sportens nye e-sport-team: Ola Solheim (fra venstre), Simen Henriksen, Halvor Gulestøl og Hege Botnen. Donya Jabari var iikke tilstede da bildet ble tatt.

Henter fra VGTV og NRK: Dette er TV 2s nye e-sport-team

– Min drøm er at vi klarer å rigge e-sport på lik linje som vi har skapt interessen for sykkel gjennom Tour de France, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

TV 2 Sporten har ansatt fem personer i sitt nye e-sport-team:

Ola Solheim er ansatt som prosjektleder og innholdsprodusent, Simen Henriksen er ansatt som programleder, mens Donya Jabari skal være reporter. I tillegg er gamerne Halvor Gulestøl og Hege Botnen knyttet til teamet som ekspertkommentatorer. Begge er aktive innenfor CS-miljøet. 

Solheim har bakgrunn fra Munck Studios/NRK, Rubicon og Aftenposten, mens Henriksen har tidligere vært kommentator for e-sport for både NRK og ESL. Jabari hentes på sin side fra VGTV.

TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen har hårete mål med sitt nye team. 

– Vi kommer til å rigge denne satsningen på lik linje som våre andre sportsrettigheter. Med fokus på godt innhold fra vårt studio i Bergen. Min drøm er at vi klarer å rigge e-sport på lik linje som vi har skapt interessen for sykkel gjennom Tour de France, sier Jansen Hagen i en pressemelding.

Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

– Interessen for gaming og e-sport blant barn og unge øker i rekordfart. I våre naboland, spesielt i Danmark, er e-sport en innholdssjanger i enorm vekst. Målet er å skape et nytt innholdskonsept som kan bli stort på fremtidige plattformer. Dette er innhold for en ung målgruppe som er vanskelig å nå med tradisjonelt innhold. I tillegg vil vi skape innhold rettet mot foreldrene. Vi håper å bygge en bro fra spill på «gutterommet» til en samtale rundt middagsbordet, sier Jansen Hagen.

Den første e-sport-sendingen til TV 2 blir fra ESL One i New York fra 28. til 30. september, og vil bli sendt på TV 2 Sumo og TV 2 Zebra.

I tillegg skal TV 2 også sende Dreamhack Masters, Blast Pro League og ESL Pro League Finals.

Powered by Labrador CMS