Fester blikket på nytt storprosjekt: Regissør Per-Olav Sørensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Regissør Per-Olav Sørensen skal lage drama for Viaplay

Strømmetjenesten Viaplay får med seg den norske regissøren Per-Olav Sørensen når en internasjonal dramaserie, kalt «Kommando», legges på tegnebrettet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Her skal vi bli med på en utforskning av Norges rolle i krigen i Libya – via TV-skjermen. Historien fortelles gjennom fire kvinner, fremgår det av pressemeldingen.

– Disse fire skjebnene vises parallelt og deres handlinger veves sammen og påvirker hverandre. Det å kunne fortelle konflikten fra deres perspektiver er fryktelig interessant, nokså skummelt og veldig underholdende som stort drama skal være, avslører Sørensen.

Bakgrunnen for serien er: «Mellom februar og juli 2011 slapp norske jagerflypiloter rundt 600 bomber over Libya», skriver Viaplay – og det heter videre at «Sørensens nye serie vil utforske hvorfor, og hva konsekvensene ble for de involverte».

– For seriens del er det viktig for oss å overraske, men også å gi innsikt, uten at det hele blir dokumentarisk. Vi vil underholde, men også provosere, sier Per-Olav Sørensen via pressemeldingen.

«Kommando» produseres av Trond Håndlykken Kvernstrøm for The Oslo Company og Anders Tangen for Viafilm. Manusforfatterne er Jenny Lund Madsen og Christian Spurri.

Powered by Labrador CMS