Andreas Hagen er programleder for sendingen og med på laget har han Simen "Warclown" Henriksen som kommentator og Halvor "Vendetta" Gulestøl som ekspertkommentator. I tillegg kommer Stian Sandø, kjent fra Newton.

NRK gjør noe de aldri har gjort før: Strømmer stor spillturnering i helga med kommentatorer og egne reportere i felt

NRK P3, NRK Super og NRK Sporten går sammen om å vise finalen i en stor internasjonal dataspillturnering i Danmark i helga.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det er turneringen ESL Pro League som går av stabelen i Danmark i helga.

Den går ikke upåaktet hen i NRK, opplyser kanalen i en melding. De skal nemlig vise finalen i det populære spillet «Counter-Strike».

NRK Sport står for tv-sendinga fra studio på Marienlyst med reportere i Odense og sendingen bygges opp litt som sjakkdekningen i NRK.

Kanalen sender også ned reporter og teknikere som skal lage en egen P3-stream på P3.no sammen med Jonas Lihaug Fredriksen og Henrik Hildre i programmet "Flipp Klipp".

Sportsredaktør Egil Sundvor forteller til Medier24 at NRK ønsker å ta de unge gamerne på alvor og løfte fram det de er opptatt av.

Screenshot fra CS:GO, som er det dataspillet NRK skal strømme i helga.

– Counter Strike er et skytespill, men det er også et strategisk og taktisk spill. Det ser voldelig ut, men det er et spill som samler millioner på millioner av unge verden over. Vi mener det er riktig og viktig å vise fram fenomenet. Vi håper dette bidrar til å skape større forståelse for den prestasjonen det faktisk er å være i verdenstoppen i CS, sier Egil Sundvor.

NRK opplyser at unge gutter og jenter som driver med spill, skal oppleve at NRK er relevante for dem. Derfor tester de nå om søndagens sesongfinale i Counter Strike i Odense, er noe de vil sette pris på.

Også voksne trenger å forstå hva gaming er, og hva det er som gjør det så fascinerende. Kanskje kan dette bidra til en større felles forståelse mellom yngre og eldre? skriver NRK i sitt opplegg.

Powered by Labrador CMS