Konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted.
Konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted.

Schibsted har varslet kostnadskutt: Toppledelsen dro på luksushotell

Samtidig som Schibsted har varslet at de skal kutte i kostnadene, reiste toppledelsen på femstjerners hotell i Skottland, melder E24.

Publisert Sist oppdatert

Under fremleggelsen av kvartalstallene for andre kvartal varslet Schibsted at kostnadene må kuttes grunnet nedgang i lønnsomheten.

– Det betyr at vi må holde litt igjen på nye initiativer og prosjekter, og på nyansettelser. Det handler mye om å ta ned tempoet og roe litt ned. Det kommer til å gi effekt, sa konserndirektør for Schibsted News Media, Siv Juvik Tveitnes til Medier24 da.

Fredag meldte E24 at toppledelsen i Schibsted tidligere denne uken var samlet på det femstjerners hotellet, Gleneagles Hotel i Skottland.

Ifølge E24 skal totalpris for ledersamlingen være på rundt to millioner kroner.

Én million skal blitt forhåndsutbetalt i 2020, da turen opprinnelig var tiltenkt. Den ble utsatt flere ganger grunnet pandemien. Denne summen skal ikke ha vært refunderbart.

Konserntillitsvalgt Marita Valvik håper Schibsted viser den samme rausheten fremover.

– Vi er klar over at Schibsted leverte et godt resultat i fjor, og ser hvilke signaler som kan sendes med en slik tur. Vi ser også at denne holdningen bør gjelde når vi nå går inn i lønnsoppgjøret, sier Valvik til E24.

Konsernsjef Kristin Skogen Lund mener ledersamlingen var helt nødvendig, og påpeker at de ikke har møttes på en slik samling på tre år.

– Den eneste grunnen til at vi dro på den turen var at det var forhåndsbetalt. Vi hadde ikke gjort det hvis ikke. Vi var avhengig av å ha et slikt treff. Vi diskuterte signaleffekten, sier Skogen Lund til E24.

Powered by Labrador CMS