Edward Snowden, helt eller skurk? Førpremiere på film, og debatt med PST.

Neste uke på Victoria Kino.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Snart kommer filmen Citizenfour om Edward Snowden til Norge, en film som nylig vant Oscar-pris for beste dokumentarfilm.

Og for de mest interesserte blir det en førpremiere før filmen har offisiell premiere: Oslo Journalistklubb inviterer til filmvisning og debatt på Victoria Kino tirsdag 14. april.

Først vises filmen, som er en dokumentarisk fortelling om historien som startet med krypterte e-poster fra en som kalte seg «Citizenfour» og hevdet å ha bevis på ulovlig overvåkning. Fem måneder senere drar Laura Poitras, Glenn Greenwald og Ewen MacAskill til Hong Kong for å møte denne personen. Som viser seg å være Edward Snowden.

Resten er historie, og nå er det altså blitt dokumentarfilm av det. Filmen er hele 114 minutter lang - lang til dokumentar å være. Og har fått hele 8,2 i rating på IMDB, hvilket må sies å være meget godt.

Debatt med PST og medier

Etter filmen blir det debatt, hvor fire interessante debattanter skal diskutere:

  • Heidi Mork Lomell, Institutt for kriminologi og rettssikkerhet ved UiO
  • John Olav Egeleland, redaktør og kommentator i Dagbladet
  • Jon Fitje Hoffmann, PST
  • Per Anders Johansen, journalist og snart Moskva-korrespondent i Aftenposten

På «plakaten» løftes følgende problemstillinger til debatt:

- Er avlyttingene en trussel mot våre privatliv og demokratiet, eller ren nødvendighet for å avsløre terror? Burde Snowden holdt kjeft, eller fortjener han fredsprisen?

Powered by Labrador CMS