Axel Walø, direktør og redaktør for mann og friluft i Egmont Publishing

28 har søkt om sluttpakke i Egmont Publishing og fire har sagt opp: 29 årsverk forsvinner

Egmont Publishing er i mål med nedbemanningen de varslet tidligere i oktober.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

10. oktober ble det kjent at Egmont Publishing kutter 29 årsverk. Nå er de i mål med nedbemanningen, bekrefter konsernet til Medier24.

I alt har 28 personer fått sluttpakke og fire personer har sagt opp stillingen sin.

Det var Kampanje som meldte som saken først.

Ansvarlig redaktør og direktør Axel Walø for «mann og friluft» i Egmont Publishing sier til Medier24 at han er glad for at de har klart å løse dette uten oppsigelser. 

– Jeg er glad for at vi har klart å løse denne prosessen gjennom sluttpakker og på en måte som ikke innebærer oppsigelser, sier han til Medier24. 

Han forteller at planen var å spare rundt 23 millioner på denne runden med nedbemanninger, og at det ser ut til at de kommer i mål med dette. 

– Den planen vi la innebærer en reduksjon i bemanningen på 29 årsverk og en innsparing på 23 millioner kroner, sier han.

– Må jobber mer effektivt

Han forteller at han har tro på at de kan klare å levere fortsatt kvalitet, på tross av mindre ressurser i redaksjonene og at det per nå ikke er plan om å legge ned noen titler i Norge som konsekvens av nedbemanningen. 

–I denne nedbemanningen ligger det at vi må jobbe enda mer effektivt, utnytte det gode innholdet vårt i flere titler, videreutvikle samarbeidet med søstertitlene våre i Danmark og Sverige og fortsatt lage god kvalitet med færre ressurser, sier han. 

Han forteller at de ansatte som har takket ja til sluttpakke, hovedsakelig hører til under områdene «Digital» og «mann og friluft» og er knyttet til funksjoner på fellesdesken, det vil si blant annet reportere og deskere. I tillegg påvirkes kommersiell avdeling. 

– I de avdelingene har det gått ut tilbud om sluttpakker. Den prosessen har pågått noen uker nå, og i den perioden har det vært informasjonsmøter med ansatte og tilbud om økonomisk rådgiving og karriererådgivning, sier han til Medier24. 

Han forteller at pakkene også inneholder muligheten for etterutdanning. 

- De sluttpakkene vi har gått ut med inneholder økonomi, men også et tilbud om videre karriererådgivning. Det ligger også inne et alternativ om støtte til etterutdanning i sluttpakka. 

– Trist

Tillitsvalgt for journalistene i Egmont, Alexander Berg, skriver i en sms til Medier24 at han er glad for at prosessen kom i havn med 

– Vi er tilfreds med at vi kom i mål, men det er trist å måtte ta farvel med så mange dyktige og fine kolleger. Vi opplever at prosessen har vært ryddig, skriver han. 

Powered by Labrador CMS