Egmont-toppene besøkte TV 2-studio i 2012, da det ble kjent at det danske mediekonsernet kjøpte hele det norske selskapet. Fra venstre: Steffen Kragh, Hans Carstensen og daværende TV 2-sjef Alf Hildrum.

Mens TV 2 vil ha statsstøtte, tar eierne ut stadig mer lønn: De to danske Egmont-toppene tjente 45,4 millioner kroner i fjor

- Fremstår rett og slett som de er koblet fra virkeligheten, sier Aps mediepolitiske talsperson Anette Trettebergstuen til DN.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

TV 2 er for tiden i sluttfasen av forhandlinger med Kulturdepartementet om kjøp av tjenester som kommersiell allmennkringkaster. I praksis vil det si statsstøtte på 135 millioner kroner for å forplikte seg til å sende nyheter og holde hovedkontor utenfor Oslo.

Samtidig som det skjer, la både TV 2 og det danske eierkonsernet Egmont fram solide tall forrige uke.

Og enda mer solid er lønnspakken til de to sjefene på toppen av Egmont:

Ifølge Dagens Næringsliv tjente konsernsjef Steffen Kragh (53) og visekonsernsjef Hans J. Carstensen (52) til sammen 45,4 millioner kroner i fjor - inkludert bonuser og pensjonskostnader.

De to toppene tjener dermed langt mer enn for eksempel Schibsted-toppene, som i norsk sammenheng har solide lønninger.

Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson Anette Trettebergstuen reagerer skarpt overfor DN:

Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap).

– Det fremstår rett og slett som de er koblet fra virkeligheten, sier hun.

Gjennom pressesjef Jesper Eising svarer styreleder Lars Johan Jarnheimer i Egmont til DN at konsernet har virksomhet i 30 land, og at ledelsen «er avlønnet markedskonformt basert på dansk og internasjonalt nivå». Vederlaget består både av fast lønn og flere bonuser.

  • LES MER og flere reaksjoner i DN
Powered by Labrador CMS