Noen av stemmene som hentes fram til «Kvinnelørdag» på Latter 2. september.

Kvinneguiden går live: Inviterer til Kvinnelørdag på Latter for å snakke om kropp, minoriteter, lederskap og voldtekt

Sterke kvinner og samfunnsdebattanter på plakaten lørdag 2. september.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Egmont-eide Kvinneguiden.no tar kvinnesaken fra nett til event, når de 2. september inviterer til den første «Kvinnelørdagen» på Latter i Oslo. 

Arrangementet er i samarbeid med Norske Kvinners Sanitetsforening. Redaksjonssjef Inger-Lise Kvås sier denne typen event er noe helt nytt for dem:

- Vi prøver å møte leserne våre til en hel dag med innhold fra vårt univers. I god Kvinneguiden-ånd skal vi ha variert innhold med en feministisk innfallsvinkel. Dette gleder vi oss stort til, sier Kvås. 

Inger-Lise Kvås, redaksjonssjef i Kvinneguiden.

Temaene spenner fra å bryte ned tabuer om kvinnekroppen til å lykkes som kvinnelig leder, fra språk og bilder av kvinner i offentligheten til å være ung minoritetskvinne i Norge. 

Blant foredragsholderne finner vi konteadmiral Louise Dedichen, forfatter og foredragsholder Marta Breen, språkdirektør Åse Wetås, forfatterne av boken «Gleden med skjeden», Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl - samt samfunnsdebattant og forfatter Sumaya Jirde Ali.

Dessuten skal Andrea Voll Voldum innlede til debatt om voldtekt og rettssikkerhet. Hun ble kjent da hun i fjor stod frem i den såkalte «Hemsedal-saken», der tre menn ble frikjent for å ha voldtatt henne på en fest. Hun er nå grunnlegger av Vi tror deg-stiftelsen som jobber for voldtatte og deres rettigheter.

Til debatten, som ledes av JURK-leder Sara Eline Grønvold, kommer også bistandsadvokat Hege Salomon, leder av sedelighetsavsnittet ved Oslo politikammer, Kari Janne Lid - og politijurist Rita Parnas.

 

Powered by Labrador CMS