Ny styreleder i Egmont blir Merete Eldrup (59).
Ny styreleder i Egmont blir Merete Eldrup (59).

Hun er Egmonts nye styreleder

TV 2-eieren får også inn norske Rebekka Glasser Herlofsen som styremedlem.

Publisert

Merete Eldrup går inn som styreleder i Egmont. Norske Rebekka Glasser Herlofsen går samtidig inn som nytt styremedlem.

Dette melder Egmont selv i en pressemelding.

Eldrup har jobbet i Egmont siden 2020, og har vært nestleder. Hun har tidligere blant annet vært direktør i JP/Politikens Hus og administrerende direktør i TV 2 Danmark.

­– Jeg ser frem til oppgaven som styreleder i Egmont. Gjennom mine mange år i mediebransjen har jeg kjent selskapet som et veldrevet, internasjonalt mediekonsern med nordiske røtter, sier hun.

Lars-Johan Jarnheimer går av som styreleder, og trer ut av styret etter 12 år. Han trer ut som følge av ansiennitetsbestemmelser, opplyser Egmont.

Nordmann inn i styret

Rebekka Glasser Herlofsen, styremedlem, Egmont
Rebekka Glasser Herlofsen, styremedlem, Egmont

Samtidig trer norske Rebekka Glasser Herlofsen (52) inn i styret i Egmont. Hun er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen og har yrkeserfaring fra bank- og industrisektoren, blant annet som CFO i Norwegian Energi Company, Torvald Klaveness Group og Wallenius Willhelmsen.

Hun er medlem av en rekke styrer i Norden.

– Rebekka Glasser Herlofsen har bred yrkes- og styreerfaring, og som nordmann er hun knyttet til et av Egmonts store mediemarkeder. Vi er glade for at Rebekka har takket ja til å tre inn i Egmonts styre, sier Merete Eldrup, styreleder i Egmont.

Slik er styret nå

Per Bank, administrerende direktør i Salling Group, er utnevnt til nestleder i Egmont.

Med ovennevnte endringer består Egmonts styre av følgende: Styreleder Merete Eldrup, nestleder Per Bank, Martin Enderle, Christian Wegner, Josh Bottomley, Rebekka Glasser Herlofsen og de ansattes representanter: Anna von Lowzow, Peder Høggild og Jesper Lyders Andersen.

Powered by Labrador CMS