Egmont-konsernets beste år noen gang: Omsatte for 13 milliarder kroner

2014 ble det beste året i Egmonts 136 år lange historie.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Det danske mediekonsernet Egmont hadde sitt beste år noensinne i 2014. Omsetningen steg med 13 prosent til 13 milliarder kroner. Dette inkluderer omsetningen i alle land og virksomhetsområder.

2014 ble det beste året i Egmonts 136 år lange historie. Alle forretningsområdene til Egmont hadde kommersiell suksess, skriver selskapet i en pressemelding. Rekordresultatet før skatt er på 1.064 millioner kroner, 38 prosent høyere enn i 2013.

TV 2 i Norge økte blant annet sin seerandel og antall TV-abonnenter, Egmont Publishing vant markedsandeler og oppnådde fusjonsgevinster, Nordisk Film satte salgsrekord, bokforlagene presenterte et svært godt år og et intensivt fokus på digital utvikling og innovasjon ga vekst, opplyser selskapet. 58 prosent av Egmonts omsetning kommer nå fra skjermbaserte medier.

Driftsresultatet før renter og avskrivninger steg med 37 prosent til rekordhøye 1.976 millioner kroner. Resultatet omfatter til sammen 84 millioner kroner i positiv netto effekt av pensjonsomleggingen i TV 2 og ekstraordinære rettighetsnedskrivninger.

– Vi er stolte av at vi øker omsetningen med 13 prosent og leverer vårt beste resultat noensinne. Vi tilpasser oss nye forbruksmønstre i et tøft mediemarked, og vi fortsetter å utvikle teknologi og innhold som styrker vår virksomhet, sier konsernsjef Steffen Kragh.

(©NTB)

Nøkkeltall fra Egmonts resultat i 2014

Tall fra 2013 i parentes.

  • Driftsinntekter: 12.954 millioner kroner (11.513 millioner kroner)
  • Driftsresultat: 1.976 millioner kroner (1.437 millioner kroner)
  • Resultat før skatt: 1.064 millioner kroner (768 millioner kroner)
  • Egmont er et dansk mediekonsern grunnlagt i 1878. Siden 1920 er det eid av Egmont Fonden, en veldedig stiftelse. Selskapet har virksomhet i over 30 land, innen magasiner, bok- og underholdningsbransjen.
  • Egmont Gruppen utgir ukeblad, tidsskrifter og tegneserier, driver bokforleggeri og har gjennom Nordisk Film virksomhet innen film- og TV-produksjon, kinodrift med mer. Konsernet eier forlaget Lindhardt & Ringhof i Danmark.
  • Egmont var medeier i norske TV 2 fra starten i 1992 og kjøpte seg gradvis opp til 50 prosent. I 2012 ble selskapet eneeier av TV 2.
  • I Norge eier Egmont halvparten av Cappelen Damm. Svenske Bonnier eier resten.
  • Egmont Gruppen driver Egmont Serieforlaget, som blant annet gir ut tegneserier som Donald Duck og Fantomet.
  • Egmont overtok det norske ukeblad- og tidsskriftselskapet Hjemmet Mortensen AS i 2008.
  • En del av mediekonsernets overskudd brukes til å støtte prosjekter for utsatte barn og unge, mens resten av overskuddet reinvesteres i utvikling av mediekonsernet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS