Pål T. Jørgensen, her fra tida som programleder i Tabloid.

- TV 2 har ikke råd til en politisk avdeling. Men overskuddet var i fjor på 329 millioner. Det var kanskje en av årsakene til lønnsøkningen i København?

TV 2-veteran Pål T. Jørgensen brukte påska til å fyre løs mot egne sjefer og eiere.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdag i den stille påskeuka ble det kjent at toppsjefene i Egmont, som eier TV 2, tok ut en samlet lønn, bonus og kompensasjon på 45,4 millioner kroner i 2017. 

Det har fått flere til å reagere, og i påska reagerte også TV 2-veteran Pål T. Jørgensen. I et innlegg på selskapets intranett med overskriften «FINNES DET IKKE MAGEMÅL?» er 66-åringen særdeles kritisk til både lønnsnivået i konsernet - og ledelse i eget selskap. 

Egmonts konsernsjef Steffen Kragh.

Jørgensen peker på at samtidig som konsernsjef Steffen Kragh og Hans J. Carstensen tjener stadig mer, har TV 2 vært gjennom en omfattende kuttprosess. 

- Nyhetene i TV 2 er kraftig svekket. Enkelte bruker uttrykket rasert. Vi har knapt nok ressurser til å drive vanlig nyhetsjournalistikk, heter det i innlegget, som Medier24 har lest.

Den tidligere programlederen, som nå er journalist i utenriksredaksjonen, spør videre hvordan mediehuset kan «være en viktig samfunnsaktør, når vi ikke en gang har en politisk avdeling?»

- Men overskuddet i fjor var på 329 millioner kroner. Det var vel kanskje en av årsakene til lønnsøkningen i København, skriver Pål T. Jørgensen. 

Avviser sammenhengen

Bergens Tidende omtalte innlegget i påska, hvor den profilerte medarbeideren ikke ville kommentere saken.

Egmonts lederlønninger blir kjent i en tid hvor TV 2 venter på en avklaring om status som kommersiell allmennkringkaster, med potensielt 135 millioner kroner i årlige tilskudd fra staten. Også Jørgensen kobler disse to sammen. 

Men overfor BT gjentar Egmonts pressesjef Jesper Eising en avvisning av denne koblingen. 

- Det er ikke riktig å koble disse sakene sammen, skriver han i en e-post til BT. 

På spørsmål om lønn viser Eising til en tidligere uttalelse fra Egmonts styreleder Lars-Johan Jarnheimer: 

- Egmont har medievirksomhed i 30 lande. Egmonts koncerndirektion er avlønnet markedskonformt baserte på dansk og international benchmark. Direktionens vederlag er sammensat af fast vederlag plus performance- og fastholdelsesbonus, hvortil der er knyttet en række betingelser for udbetalingen.

Powered by Labrador CMS