Steffen Kragh, administrerende direktør og konsernsjef i Egmont.
Steffen Kragh, administrerende direktør og konsernsjef i Egmont.

TV 2-eierens årsresultat økte med over hundre millioner : – Jeg er stolt

Selskapets omsetning har derimot falt med omtrent samme beløp fra 2019 til 2020.

Publisert Sist oppdatert

TV 2-eier Egmont la mandag morgen frem sitt årsresultat for 2020. Det viser et resultat på 908 millioner kroner før skatt.

Til sammenligning var resultatet 790 millioner i 2019. Totalt går omsetningen noe tilbake, der den konsoliderte omsetningen var 16,5 milliarder i 2020, mot 16,6 milliarder i 2019.

Nedstengingen av Nordisk Films kinoer i Norge, Danmark og Sverige samt restriksjoner på grunn av Covid-19 medførte et tap på cirka 900 mill.

Derimot var det en omsetningsvekst på totalt cirka 1 mrd. NOK kroner i en rekke av Egmonts øvrige virksomheter.

– Jeg er stolt av måten vi har taklet et utfordrende år på. Vi står sterkt som mediegruppe og samtidig fortsetter veksten i våre digitale virksomheter, sier konsernsjef Steffen Kragh.

Og legger til:

– Vi har lykkes med vår digitale transformasjon og strategi, som er basert på at folk vil strømme mer, spille mer og handle mer på nettet. Det ble ytterligere akselerert under korona. Vi forventer vekst og ytterligere investeringer i 2021.

Samtidig roser Kragh også hvordan de ansatte har håndtert endringene i arbeidshverdagen som koronapandemien har ført til.

– Jeg er imponert over våre medarbeideres ambisjoner og innovasjonskraft da Covid-19 brøt ut. De var raske til å omstille seg og fortsette med å være svært kreative, fornyende og levere viktig journalistikk og aktuelt innhold.»

Powered by Labrador CMS