På bildet: Linda Eida har ledet «Eides språksjov» på NRK i elleve sesonger.
Linda Eida har ledet «Eides språksjov» på NRK i elleve sesonger.

Linda Eide slutter etter 35 år i NRK

NRK legger ned «Eides språksjov». Da slutter programlederen, skriver Bergens Tidende.

Publisert Sist oppdatert

Linda Eide slutter i NRK, skriver Bergens Tidende

Programlederen har blitt et kjent fjes blant nordmenn gjennom talkshowet «Eides språksjov», som først hadde premiere i 2017. Totalt har det vært elleve sesonger.

– Det er ingen dramatikk eller affekt i dette. Men når NRK ikke vil at vi skal lage «Eides språksjov» lenger, vil jeg vie tiden min til egne prosjekter, sier Eide til BT.

Eide sa opp sin faste stilling i NRK 1. april. Hun utelukker ikke at hun kommer til å jobbe med NRK på enkeltprosjekter i tiden framover, ifølge avisen.

– «Eides Språksjov» har vært en seersuksess for det lineære publikum på NRK1, men det er en tid for alt. Seervanene er endret, stadig flere velger å se på TV når de selv vil. Derfor har vi utfordret Linda sammen med Riksavdelingen i Vest til å bruke tid på å utvikle nye programideer for både NRK1 og strømmepublikummet i NRKTV. Det er vi godt i gang med, sier programsjef i NRK Vest, Kristin Ytre-Arne til BT.

Selv om Eide sier opp den faste jobben i kanalen skal hun fremdeles være programleder for NRK-programmet «Landsloven minutt for minutt» sammen med Hans Olav Brenner 24. august.

Powered by Labrador CMS