Reportasjen hjemme hos Damian ga Kristian prisen for Årets lokalavisfoto

LLA2015: Avisa Hordaland fikk også hederlig omtale.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Denne helga er det landsmøte i Landslaget for lokalaviser på Scandic Nidelven i Trondheim, og fredag ble noen av årets priser delt ut.

Prisen «Årets lokalavisfoto 2014» gikk til Kristian Westgård i Eidsvoll Ullensaker Blad, for et bilde fra en reportasje hjemme hos kreft- og slagrammede Damien. Les juryens begrunnelse under.

Avisa Hordaland ved Ingerid Jordal og Vidar Herre fikk også to hederlige omtaler.

Juryleder Sveinung Uddu Ystad skrøt fra scenen av de mange gode bildene, og juryen la vekt på hverdagslige bilder. Oppstilte bilder slapp ikke til gjennom nåløyet. Og Ystad kom med en velment oppfordring om å bruke bildene bedre:

- Noen ganger ser vi at man blir fanget av malstyrt sideproduksjon. Men har du et bilde som er godt, må det få mer plass!, oppfordret Ystad.

Under finner du alle juryens begrunnelser til Årets lokalavisfoto 2014. Nederst kan du også se alle vinnerbildene, samt de ni øvrige bildene som var med i «finalen».

Årets lokalavisfoto 2014 til Kristian Westgård, Eidsvoll Ullensaker Blad

Årets lokalavisfoto av den kreft- og slagrammede 38-åringen er intimt og trist, men fotografen har tatt bildet på en verdig måte. Fotografiet har en fin balanse og er veldig godt bygget opp. Jo mer juryen ser og snakker om bildet, desto bedre liker vi det. 

Kristian Westgård og Eidsvoll Ullensaker Blad fortjener prisen for Årets lokalavisfoto 2014.

Juryen, Trondheim, 17. april 2015

Ida von Hanno Bast Jonas Bendiksen Sveinung Ystad

Hederlig omtale til

Vidar Herre, Hordaland

Flaumbiletet til Hordaland er også frå ein nokså kjend situasjon, men her ser vi flaum på ein ny og visuelt overraskande måte – og med humoristiske element. Biletet er truverdig og flott.

Vidar Herre og Hordaland fortener heiderleg omtale i Årets lokalavisfoto-konkurransen 2014.

Ingerid Jordal, Hordaland

Festivalbiletet til avisa Hordaland er frå ein klassisk fotojobb, men her ser vi korleis det kan gjerast på ein god måte. Biletet er ikkje oppstilt, det har eit fint og naturleg lys og mange spennande detaljar. Juryen bruker god tid på biletet.

Ingerid Jordal og Hordaland fortener heiderleg omtale i Årets lokalavisfoto-konkurransen 2014.

Sjekk bildeserien - for de tolv bildene som var med i «finalerunden» i årets fotpris:

[wzslider autoplay="true" interval="4000" transition="'slide'" lightbox="true"]

Powered by Labrador CMS