Byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG)

Oslos mobbeombud går hardt ut etter netthets mot politikere

Kjerstin Owrin ber folk tenke over hva de skriver på nett etter at nyheten om Oslo-byråd Lan Marie Nguyen Bergs (MDG) graviditet førte til grov hets og sjikane.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Jeg kan reise rundt og snakke med elever, skoleansatte og foreldre til jeg blir grønn og blå, men det er en kamp i motstrøm så lenge samfunnsdebatten på nettet preges av den samme sjargongen, sier Kjerstin Owren, som er mobbeombud i Oslo, til NRK.

Kommentarene hennes kommer etter at MDG-paret Lan Marie Nguyen Berg og Eivind Trædal ble utsatt for grov netthets da paret delte at de venter sitt første barn.

«Herregud, formerer hun seg og? Stakkars Norge», heter det i en av bemerkningene på Facebook, gjengitt av VG.

I kjølvannet av saken har Nettavisen utestengt cirka 40 personer fra sin Facebook-side, mens Dagbladet har utestengt rundt 20.

Owren etterlyser at voksne tar mer ansvar for hvordan de uttrykker seg på nett, og sier hun frykter hvordan dårlig oppførsel på nett kan påvirke barn og unge.

– Voksne er rollemodeller enten vi vil eller ikke, og har derfor et viktig ansvar for hvordan vi omtaler andre og hvordan vi viser atferd som vi ønsker at barn og unge også skal ha. Når voksne ikke mestrer de grunnleggende ferdighetene, så er det neimen ikke rart at også barn og unge synes det er vanskelig, sier Owren.

Powered by Labrador CMS