Rune Nilsons nye NRK P1-program skal hete «Landsmøte» - får Elin Aandal-Herseth som makker

– Det skal være et møte med hele landet. Vi skal ta hele landet i bruk, forteller NRK-profilen til Medier24.

Publisert

Tidligere i høst ble det kjent at NRK-profilen Rune Nilson legger ned P1-programmet «Kolafei» og startet opp med nytt konsept i januar 2020.

Nå er både navnet og konseptet klart: Programmet «Landsmøte» rulles ut på eteren på nyåret. 

 

– Vi skal leke oss litt

Nilson forklarer navnevalget slik:

– Det skal være et møte med hele landet. Vi skal ta hele landet i bruk, og ha med mye folk fra alle mulige plasser. Dette blir riksdekkende lokalradio. Vi skal leke oss litt, sier han til Medier24.

Nilson får med seg «Norgesglasset»-profil Elin Aandal-Herseth som makker.  I tillegg er også Karoline Paulsen Årrestad, Håvard Karlsen og Torfinn Borkhus med i redaksjonen. 

De to sistnevnte kjenner Nilson godt som makkere fra henholdsvis «Kolafei» og «Lønsj». 

– Det blir en bra gjeng og vi skal ha flere stemmer på lufta. Nå skal jeg hverken lage det Håvard og jeg lagde i «Kolafei», eller det Torfinn lagde med «Lønsj». Det blir morsomt å finne den strengen vi skal spille på sammen, sier Nilson.

– Ikke helt ferdig med konseptet 

Hvordan selve programkonseptet blir er imidlertid ikke helt klart. Det blir litt til underveis, forteller Nilson.

– Vi er ikke helt ferdig med konseptet. Det skal vi heller ikke være. Vi skal sette i gang og gå det til. Dette skal bli til sammen med lytterne, sier han.

– Det som er så kult med radio er at det går fra dag til dag, og vi kan kaste oss rundt hvis noe skjer. Da sier folk fra hvis det fungerer, eller hvis det er kjedelig. Det å gå inn i et nytt program på den måten gjør dette levende, sier Nilson.

Powered by Labrador CMS