Nå er navnet på restauranten i Pressens hus endelig klart

– Vi hadde sans for den dobbelte betydningen

Publisert

Navnet på restauranten i Pressens hus i Oslo er nå klart. Blant 0ver 400 innsendte forslag er navnet Frist plukket ut.

Navneforslag som ikke nådde opp var blant annet  Tostrup, Ryktebørsen, Desken, Bly, Kilden, Deadline, Pulizer, Valebrokk, Egenes, Fritt Bord, Vær Varsom Bar, Dagsmenyen og Båndspagettien.

– Et godt forslag som både juryen og restaurantdriver Toma hadde sans for. I vår bransje er vi vant til frister. I tillegg er det jo imperativ-formen av å friste som gir svært gode assosiasjoner, sier generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen i en pressemelding.

Pressens hus vil åpne dørene vinteren 2021, og skal blant annet huse en rekke mediebedrifter og organisasjoner. Frist vil «bli midtpunktet i det nye møtestedet for journalistikk i Norge.».

Pressens hus:

Åpner vinter 2021 i Skippergata i Oslo sentrum.

Organisasjonene som samarbeider om Pressens hus: Norsk Presseforbund, Fagpressen, Faktisk, Institutt for Journalistikk, Landslaget for lokalaviser, Mediebedriftenes Landsforening, Norsk Journalistlag, Norsk Lokalradioforbund, Norsk Redaktørforening, NTB og SKUP.  

– Vi hadde sans for den dobbelte betydningen som koblet mediebransjen til restauranten. Vi lover å lage et restaurantkonsept som frister både folk i mediebransjen og alle oss andre som bruker medier, sier Øystein Berntsen, leder for konseptutvikling i Toma som skal drive restauranten.

Det var frilansjournalist Tommy Halvorsen som leverte inn Frist-navnet. Han er glad for seieren i konkurransen.

– Jeg er glad for at Frist falt i god smak både hos juryen og restaurantdriver og gleder meg til å besøke stedet når det er klart til innrykk. Jeg regner med det blir alt annet enn trykket stemning, sier han.

Halvorsen sendte inn flere andre forslag også.

– Ikke alle var like seriøse som Frist. Jeg foreslo blant annet Ctrl Alt Del Eat, Den fjerde statssmak, Ivar Gaasen og et par forslag inspirert av allerede eksisterende steder - Selvjustisen og E-posthallen - i tillegg til forslaget som jeg antar var en het kandidat helt til det siste: Per Ståle Lønnings Pils & Mathus, forteller han.

Powered by Labrador CMS