Norsk Presseforbund klager til Statsministerens kontor på manglende smitteverntiltak

Flere journalister måtte dele samme mikrofon under torsdagens pressekonferanse. – Det er vesentlig at journalister ikke utsettes for unødig smitterisiko, sier generalsekretær Elin Floberghagen.

Publisert

Flere journalister reagerte på at de måtte dele den samme mikrofonen under torsdagens pressekonferanse om korona-tiltakene.

Det gjorde også Norsk Presseforbund, Norsk Journalistlag og Norsk Redaktørforening, som nå har sendt en felles klage og henstilling til Statsministerens kontor (SMK) om å endre rutinene. 

En e-post signert Norsk Presseforbundes generalsekretær Elin Floberghagen ble tidligere i kveld sendt til SMK. 

Der heter det:

«Norsk Presseforbund har i dag fått henvendelser fra redaktører og journalister, knyttet til hvordan helserådene håndheves på pressekonferanser. 

I samråd med Norsk Journalistlag og Norsk Redaktørforening ber vi om at myndighetenes råd for å begrense smitte av koronaviruset også følges fullt ut på pressekonferanser de neste dager og uker. 

Pressen må kunne være tilstede for å rapportere om utviklingen i den alvorlige situasjonen som har oppstått. Mediene har en sentral rolle for å kunne bringe viktig informasjon fra myndighetene, og det er vesentlig at journalister ikke utsettes for unødig smitterisiko.  

Vi ber om at denne henstillingen viderebringes til alle aktuelle departementer, direktorater mv., som de neste dager og uker vil møte pressen».

Journalistene fikk - forståelig nok - ingen individuelle intervjuer med hverken statsminister Erna Solberg, helseminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog eller direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg grunnet smittefaren. 

I stedet ble altså den samme mikrofonen sendt rundt blant journalistene for å stille spørsmål. 

Journalistene som fulgte da statsminister Erna Solberg (H) og helseminister Bent Høie (H) orienterer om nye tiltak for å bekjempe koronaviruset.
Journalistene som fulgte da statsminister Erna Solberg (H) og helseminister Bent Høie (H) orienterer om nye tiltak for å bekjempe koronaviruset.
Powered by Labrador CMS