Fra venstre: Sunniva Skurtveit og Elina Rydland Ørnhaug er nye journalister i NRK Trøndelag.

NRK i Trondheim ansetter to nye journalister

– Fantastisk dobbeltsignering, sier nyhetsredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Sunniva Skurtveit (28) og Elina Rydland Ørnhaug (25) er ansatt som digitale nyhetsjournalister i Trondheim, skriver NRK Trøndelag i en pressemelding.

Begge to har vært vikarer på nyhetsgulvet i Trondheim, og var blant 63 søkere til to faste stillinger.

Nyhetsredaktør Nareas Sae-Khow roser nyansettelsene som «knalldyktige og hardtarbeidende».

– Teften og gjennomføringsevnen til Sunniva og Elina vil definitivt bidra til at vi blir enda bedre på blant annet politikk, krim og breaking i vår nyhetsoperasjon, sier Sae-Khow og fortsetter:

– Dette er en fantastisk dobbeltsignering for oss på nyhetsgulvet i Trondheim!

Ørnhaug har en bachelorgrad i journalistikk fra Universitetet i Bergen, og har erfaring som blant annet nattevakt i TV 2 og som frontsjef i Nidaros. Hun har vikariert i NRK i Trondheim siden januar 2023.

– Det er kjempestas å få bli en fast del av gjengen her på Tyholt. Jeg har vært her som både praktikant og vikar over tid, og trives kjempegodt. Det er en veldig fin arbeidsplass med gode kollegaer, som jeg lærer mye av, sier Ørnhaug.

 Skurtveit er utdannet som lektor i samfunnsfag og matematikk og vært praktikant i NRK Nynorsk mediesenter, Hun har siden hatt praksis og vikariert i NRK Trøndelag.

– Fra jeg begynte i vikariat her våren 2023, har jeg fått prøve meg på alt mulig. Fra programleder på radio til krimjournalist og nå som politisk journalist. Nå ser jeg veldig fram til å utvikle meg videre og bidra til god journalistikk på nynorsk fra Trøndelag, sier Skurtveit.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS