Hallingdølen-redaksjonen jubler etter å ha blitt kåra til Årets beste lokalavis i Europa i 2013.
Hallingdølen-redaksjonen jubler etter å ha blitt kåra til Årets beste lokalavis i Europa i 2013.

Derfor søker lokalavisa etter fotojournalist

Fast fotojournaliststilling i lokalavis er sjelden kost. Nå lyser Hallingdølen ut nettopp dét.

Publisert

– Vi er opptatt av å ha noen som kan ta ansvar for foto og video. Derfor lyser vi ut denne jobben, sier Embrik Luksengard, ansvarlig redaktør i avisa, sier Embrik Luksengard, ansvarlig redaktør i Hallingdølen. 

–Hvorfor prioriterer dere dette? 

– Vi mener det visuelle er viktig i journalistikken. Foto og video er jo en del av det og det er viktig å holde oppe kvaliteten. Samtidig er det ikke en ren fotostilling, men en kombinert stilling med fotoansvar. 

Sindre Thoresen Lønnes er i dag fotoansvarlig i Hallingdølen. Han starta i avisa i 2015. Thoresen Lønnes slutter til sommeren og flytter til Skien slik at han og samboeren kan være nærmere familien.

Sindre Thoresen Lønnes
Sindre Thoresen Lønnes

– Jeg ville aldri sagt fra meg jobben ellers. Den har vært helt fantastisk. Det er en redaksjon som satser visuelt, sier han.

Fire ganger i året lager avisa et magasin, som gjør at både han og de andre journalistene får utfolde seg på foto og presentasjon.

– Ellers i året har vi en kompetent desk som gjerne bretter ut et bilde over 10 spalter og plasserer teksten i bildet, på det som normalt ville vært en tospalters B-sak, sier han.

– Hvilken verdi tilfører en fotograf til Hallingdølen?

– En fotograf er med på å sørge for at hele redaksjonen tenker mer visuelt og kan være med på å løfte de andre journalistene fotomessig. Det er sjelden fotojournalisten hos oss er med andre ut på jobb for å fotografere, målet er at alle skal levere så gode bilder som mulig. Å være en støttespiller, både i idéfasen og i utvelgelsen av bilder, er egenskap som en fotograf kan tilføre.

– Det er viktig å ha bilder som kompletterer en sak, og ikke bare illustrerer det som er skrevet i teksten. Det er rart at andre lokalaviser ikke satser mer på foto, sier han.

Powered by Labrador CMS