Eniro varsler historisk begivenhet: Den aller siste utgaven av telefonkatalogen på papir utgis neste år

En 130 år gammel norsk tradisjon er nå over etter at den siste telefonkatalogen legges død.

Publisert Sist oppdatert

Den aller siste utgaven av den lokale telefonkatalogen Ditt Distrikt utgis i 2017, opplyser selskapet Eniro. De er, ifølge Wikipedia, den siste gjenlevende telefonkatalogen i Norge.

«Eniros kataloger har en lang og sterk tradisjon, men utviklingen i samfunnet viser at størsteparten av befolkningen nå går over til å bruke digitale tjenester. Som en konsekvens av dette vil den aller siste katalogen utgis neste år», opplyser selskapet i en pressemelding.

– I dag annonserer vi avslutningen på en liten bit historie. Telefonkatalogene har en historie som går århundrer tilbake og har vært til stor nytte for lokalmiljøer og lokalt næringsliv rundt i landet, forteller Renate Morken, kommunikasjonssjef i Eniro Norge.

I Norge har vi hatt trykte telefonkataloger helt siden 1880, da Morgenbladet publiserte en helsides annonse med oversikt over alle 169 telefonabonnenter i Kristiania og omegn. Den første katalogen i bokform ble utgitt første gang i 1882, da også med en oversikt over lokalt næringsliv; yrkeslisten, heter det i pressemeldingen.

Det er digitaliseringen som har gjort telefonkatalogen på papir for unødvendig. Den siste gjenlevende versjonen, Ditt Distrikt, ble utgitt første gang i 1988 og den siste utgaven dekker 73 lokale kataloger rundt i landet.

Fortsatt bruker 18 prosent av den norske befolkningen papirkatalogen, opplyser Eniro.

Den aller siste Ditt Distrikt-katalogen distribueres i juli 2017.

Powered by Labrador CMS