Fra venstre Birgit Rusten, programleder i FutureBuilt, Siri Gauthun Kielland, direktør for Plan- og bygningsetaten i Oslo, og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen.

NRK inngår miljø-samarbeid

NRK har høye miljø-ambisjoner for det hovedkontoret på Ensjø. Nå inngår de intensjonsavtale med FutureBuilt. 

Publisert

NRK og Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen har inngått en intensjonsavtale med FutureBuilt. Det melder NRK i en pressemelding. 

FutureBuilt er et innovasjonsprogram for bærekraftig byutvikling med Oslo kommune som en av partnerne.

– Dette er en avtale som vil utfordre og skjerpe oss i arbeidet med å oppfylle NRKs høye miljø-ambisjoner. Foreløpig er vi en FutureBuilt-kandidat. For å bli et fullverdig FutureBuilt-prosjekt, må vi gjøre oss fortjent til det gjennom å dokumentere hvordan vi skal bli et forbilde, sier hun.

NRK ønsker å bli en nabo som utgjør en positiv forskjell for Ensjø, legger hun til.

– Visjonen vår er «Sammen om et kreativt mediehus i verdensklasse», med trykk på sammen. Dette mediehuset skal bli til i samspill med omgivelsene for å oppnå et godt og attraktivt bymiljø for nabolaget, besøkende og NRK-ansatte, sier Fürst Haugen.

Birgit Rusten, programleder i FutureBuilt, er glad for å få NRKs hovedkontor-prosjekt inn i porteføljen.

– Vi i FutureBuilt skal hjelpe prosjektet å strekke seg ut over dagens beste praksis og skape gode, bærekraftige løsninger som svarer til målsettingen om «et mediehus i verdensklasse». Vi skal både utfordre og støtte prosjektet gjennom denne prosessen og ser frem til samarbeidet, sier Rusten.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS