Skipresident Røste får sommerens tåkeprat-pris fra GK. Tåkelur for klar tale til Lily Bandehy og islamsk kvinnekamp

- Idretts-Norges nasjonalhelt er tatt med buksa nede etter å ha brukt astmamedisin som en tung KOLS-pasient, mener Geelmuyden Kiese.

Publisert Sist oppdatert

Geelmuyden Kiese underholder og strammer stadig opp kommunikasjonen i den brede samfunnsdebatt med sine tåkepriser for klar og uklar tale, og nå har seniorpartner Gunnar Mathisen blogget om prisene for juli.

Der er det en soleklar vinner for månedens verste tåkeprat: Skiforbundets president Erik Røste får den soleklare prisen, etter prat om astmamedisin og åndenød, skriver Mathisen:

- Sommerens bortforklaringer etter at Martin Johnsrud Sundby, skilandslagets gromgutt, ble funnet skyldig i å ha brukt for mye astmamedisin, er et skolebokeksempel i tåkeprat. Toppatleten har astma, men var medisinert som en akutt KOLS-pasient.

Mathisen mener skipresident Erik Røstes bortforklaringer om årsaken ikke står til noen stil, og er ikke overrasket over at utlendingene trekker norsk langrenn i tvil.

Les hele «jurybegrunnelsen» på GKnordic.com.

Lily Bandehy får tåkelur-heder

Men heldigvis er det også klar tale som hedres fra GK, og denne gang går hederen til forfatter, kvinnesaksforkjemper og sekulær eks-muslim Lily Bandehy.  

Det får hun for et blogginnlegg som ifølge Mathisen satte burkini-debatten inn i en større kontekst, og samler felles front mot diskriminering – på tvers av religiøse skillelinjer.

Prisen for klar tale i juli går til Bandehy for sitatet:

I Norge overser vi kvinnekampen i den muslimske verden. I stedet for solidaritet med disse kvinnene tar vi hensyn til religion. Ellers hadde vi ikke snakket om de muslimske borgerne, men om samfunnets borgere, norske borgere, deres rettigheter og plikter.

Kvinnens verste fiende er religion, særlig islam.

Powered by Labrador CMS