Konstituert kringastingssjef Vibeke Fürst Haugen må svare for det tekniske kaoset under stemmegivningen under finalen i MGP i Trondheim spektrum.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Klagestorm mot NRK etter MGP-krøll: Over 750 har tatt kontakt og flere krever ny avstemning

Melodi Grand Prix-kaoset fortsetter for NRK. Nå har publikum reagert i voldsomt omfang, bekrefter kringkastingsrådets sekretær overfor Medier24.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRK hadde store tekniske problemer under finalen da Ulrikke Brandstorp (24) vant Melodi Grand Prix med popballaden «Attention» lørdag.

Og de tekniske problemene la en stor demper på festen etter at NRK mottok 38 millioner emojis under avstemmingen - som ble for mye for det tekniske systemet.

Nå har en rekke publikummere varsler fra til NRK. I alt har det kommet inn over 750 klager til Kringkastingsrådet, som behandler klager mot NRK. Det bekrefter sekretær Erik Skarrud overfor Medier24 søndag kveld.

Ulrikke Brandstorp var glad, men sliten, dagen etter seieren i MGP-finalen. Her er hun med trofeet hun fikk på scenen i Trondheim. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.

– Jeg klarer ikke å gi noe eksakt tall før jeg har sortert skikkelig, men pr nå kan det se ut som det er ca 750 klager. Det med et forbehold om at dette er veldig grovtelling, sier han.

Blant klagene er det alt fra at folk er generelt misfornøyde med de tekniske problemene - til at noen kaller det en skandale og flere krever å få muligheten til å stemme på ny, opplyser Skarrud.

– Er det aktuelt for Kringkastingsrådet å ta opp denne saken på neste møte?

– Det er opp til rådets medlemmer å bestemme, men det er ikke uvanlig at saker blir tatt opp når det er såpass mange klager, sier Skarrud.

Sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet.

– Ekstrem situasjon

Prosjektleder Stig Karlsen i Melodi Grand Prix har tidligere uttalt at det er helt uaktuelt med ny stemmegivning etter stemmekrøllet.

Han møtte pressen dagen derpå MGP-finalen, hvor stemmekrøll førte til at en jury på 30 mennesker stemte fram de fire finalistene, uten å ha sett showet, skriver NTB.

Stemmene deres var sendt inn på forhånd og baserte seg på studioinnspillingene til hver av låtene, og ikke på liveshowet, skriver Aftenposten.

Stig Karlsen, prosjektleder for MGP, møtte pressen dagen etter finalen hvor hele stemme-systemet kollapset.Foto: Tore Meek / NTB scanpix.

– Dette var en jury som var satt opp for en ekstrem situasjon, hvis det utenkelige skulle skje, og det skjedde, sier prosjektleder Stig Karlsen for MGP til Dagbladet.

Ulrikke Brandstorp skal dermed representere Norge i finalen i Eurovision Song Contest 2020, som går av stabelen i Rotterdam i Nederland i mai.

Powered by Labrador CMS