På bildet er politisk redaktør i Nettavisen, Erik Stephansen.
Politisk redaktør i Nettavisen, Erik Stephansen.

Pappaen dempet stemmen

Derfor dempet Erik Stephansen «overdrevet, ironisk mansplainer tone» i kommentaren sin.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag publiserte Nettavisen en kommentar fra politisk redaktør Erik Stephansen – der han tok i bruk «pappa-stemmen» og langet ut mot en VG-kommentar fra Selma Moren.

«Kom og sett deg her du, Selma, så skal jeg forklare deg hva woke er,» skrev han blant annet.

Moren kommenterte overfor Medier24 at hun syntes det var påfallende hvor nedlatende Stephansen var i innlegget.

– Kan hende jeg tok feil

– Det kan hende jeg tok feil, men jeg oppfattet det slik at Selma Moren gjorde seg ekstra ung og naiv i sin første woke-kommentar i VG, som et slags virkemiddel, skriver Erik Stephansen til Medier24 fredag.

– Derfor la jeg meg ekstra mye over til den andre siden, i et forsøk på et slags ironisk virkemiddel, det også. Jeg gjorde det til og med ekstra tydelig, trodde jeg, ved å bruke uttrykket "mansplaining" selv.

– Men så skjønte jeg at mange misforsto likevel, og det må jo jeg ta på min kappe. Derfor modererte jeg teksten i ettertid og dempet "pappastemmen" noe.

Men han mener fremdeles at han synes Moren overforenkler woke-debatten, påpeker han.

Endret kommentar

Nederst i Stephansens kommentar er det lagt til en bemerkning:

«* Etter innspill fra yngre lesere er forsøket på en overdrevet, ironisk mansplainer-tone dempet noe i forhold til første versjon av denne kommentaren.»

På spørsmål om hvorfor han valgte å moderere teksten, svarer han at han så reaksjonene på sosiale medier.

– Men hovedgrunnen var faktisk min egen datter på 19 år. Hun var enig med meg i sak, men sa at mansplaining-virkemiddelet ville bli misforstått – og at det ville overskygge hele debatten. Og det fikk hun jo rett i.

– Det er ikke så ofte jeg gjør slike endringer, men terskelen for å rette opp ting skal jo ikke være altfor høy, heller. Det viktigste i slike tilfeller er etter min mening å gjøre oppmerksom på at det er gjort endringer.

Powered by Labrador CMS