Per Willy Amundsen ønsker å legge ned NRK. Ikke veldig sjokkerende, skriver Erik Waatland.

KOMMENTAR:

Hahahaha, Per Willy Amundsen vil legge ned NRK. Sjokkerende

«Fremskrittspartiets «finest» benytter NRKs Israel-fadese til å profilere seg med trumpske metoder. Ellers, er det noe nytt?», skriver Erik Waatland.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRK-programleder Shaun Henrik Mathesons uttalelser om Israel har satt sinnene i kok. Mange er støtt, forbanna og rett og slett rasende - og det med rette.

P13-programlederens uttalelser var, som Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk uttalte til Medier24, umenneskelige og forkastelige. Derfor var det særdeles gledelig å se et langflat og ydmykt NRK som ikke bare beklaget innslaget, men som også trakk det.

Noen voksne var åpenbart på jobb.

Diskusjonen i ettertid har derimot vært alt annet enn ydmyke og langflate, for å si det mildt. Nå står politikerne i kø for å profilere seg på en hendelse som både er beklaget og trukket, noe som er like forutsigbart som at artikler om Midtøsten får et skarpt og til tider gyselig kommentarfelt.

KrFs utenrikspolitiske talsperson omtaler saken, forståelig nok, som sjokkerende og skremmende. Men FrPs alltid så blide Per Willy Amundsen tar det selvfølgelig fra det konkrete til det absurde. Han tar nemlig til orde for å stykke opp og selge allmennkringkasteren. Til VG sa han onsdag:

– Vi ser at NRK har en sosialistisk propaganda gående. Del dem opp, selg dem i biter. Det er den beste løsningen.

På sin Facebook-profil går han enda lengre:

«NRK har blitt en venstreorientert avskyelighet. Finansieringen av NRK og deres sosialistiske ledere bør opphøre. Del NRK opp i deler og selg det til høystbydende, nå!»

For noe tøv. Dette stiller seg selvsagt i rekka av fullstendig udokumenterte angrep på NRK fra vår tidligere justisminister. Den samme politikeren som sprer falske nyheter om at journalister er aktivister, han boikotter aviser, karakteriserer medier for «Pravda» og anklager uavhengige redaksjoner for å bevisst skrive usant.

Hvor har vi ellers sett politikere oppføre seg på den måten?

Det er jo litt gøy at Amundsen, som gang på gang hakker på pressen for å få økt oppslutning blant basevelgerne sine, har tidligere uttalt til høyrevridde nettsider:

«Gir dere fullstendig blaffen i demokratiets prinsipper?», med en henvisning til pressen.

La meg minne vår tidligere justisminister på innholdet i maktfordelingsprinsippet. (Hvis du ikke heter Per Willy Amundsen, så kan du hoppe over den neste delen. Det er ganske basic kunnskap):

Et demokrati består en lovgivende, en utøvende og en dømmende makt. En direkte korrelasjon mellom et sterkt og fungerende demokrati er at det voktes og utfordres. Der kommer pressen inn.

Store Norske Leksikon skriver: «Mediene er en viktig kilde til kunnskap om politiske saker og et sted for meningsytringer og diskusjon. Mediene spiller derfor en viktig rolle i demokratiet og kalles ofte den fjerde statsmakt».

Til tross for at Norge ligger helt på topp i kåringer når det kommer til ytringsfrihet, demokrati og pressefrihet, så skulle man tro gjennom Amundsens uttalelser, at Norge er en sovjetstat.

Han er selvsagt ganske alene om å ønske å legge ned NRK som vi kjenner det.

Allmennkringkasteren vår rangerer helt der oppe på omdømmemålinger. Hvorfor det? Fordi folk har tillit til NRK, elsker NRK og føler at NRK er relevante for dem i hverdagen.

Er det fordi NRK består av sosialistisk venstrevridd møl? Neppe.

NRK gir oss siste nytt, er hele landets leirbål, utfordrer meningene våre, gir oss underholdning, satire, utvikler språkene våre, gir oss nye perspektiver og er tilstede i folks hverdag.

Betyr det at NRK er feilfri? Nei, åpenbart ikke.

Israel-fadesen på radio er et godt eksempel på at også allmennkringkasteren gjør feil og tabber - eller har mer dyptgående utfordringer. Det er ganske naturlig når man huser godt over 3.000 ansatte og omsetter for nær 6 milliarder.

Dersom én programlederes idiotiske «rant» skal være nok til å lansere en nedleggelse av NRK som vi kjenner det, så sier det ganske mye om Per Willy Amundsen.

Heldigvis er han - og noen få sinte folk på Facebook - veldig alene om å mene slikt tøv.

Godt er det.

Powered by Labrador CMS