Debatt

Det knesettes stadig nye prinsipper i medie­folkets kampanje mot Resett

«Resett er den stygge andungen blant norske journalister og mediefolk, uglesett og brunsvertet», skriver redaksjonssjef Lars Akerhaug i Resett.

Denne artikkelen er over to år gammel.

  • LARS AKERHAUG, redaksjonssjef i Resett.

Jeg er selvfølgelig klar over at det å skrive dette innlegget er bortkastet tid.

Resett er den stygge andungen blant norske journalister og mediefolk, uglesett og brunsvertet. Blant de som har vært ivrigst i svertingen av nettavisen er nettopp Medier24 og redaktør Erik Waatland, som har hatt en underlig agg mot oss helt fra vi ble lansert.

Derfor er det ikke overraskende at Waatland på sosiale medier lar seg hisse opp over at Resett på en saklig måte gjengir et meningsinnlegg fra en av våre kritikere.

Det dreier seg om barnevernspedagog og miljøterapeut Jahn Christer Nerbøvik Humberset som i landets største avis, VG, gir uttrykk for at han ikke vil ha venner som deler saker fra Resett.

Slike mennesker har han nemlig ikke plass til i sitt liv.

Denne kronikken valgte vi å gjengi på en så forsøksvis saklig og objektiv måte som mulig. Vi refererte også til at Nerbøvik Humberset får både støtte og kritikk i avisens kommentarfelt.

Dette er altså nok til at redaktør Waatland slår på stortromma og i en Facebook-tråd gir uttrykk for at artikkelen er en form for aktivisme.

«Åpenbart aktivisme. Trist at du ikke ser det selv lenger», skriver han til undertegnede.

Waatland kommer selvsagt ikke til å la seg overbevise av dette innlegget. Neppe heller noen andre av Medier24s faste lesere. Til det sitter fordommene mot Resett for dypt.

Men det er likevel et underlig prinsipp Waatland, trolig helt uimotsagt, får seg til å knesette, der han gjør det å gjengi og referere et meningsinnlegg til en form for aktivisme som ifølge ham er uforenlig med journalistikk, noe han også gir uttrykk for at det er trist at undertegnede ikke lenger forstår.

Selv har jeg imidlertid aldri gitt uttrykk for noen slik holdning. Jeg har imidlertid latt meg overraske over hvor mange ganger det knesettes nye prinsipper i mediefolkets kampanje mot Resett. Nå regner jeg med at Waatland kommer til å følge opp med et tydelig forbud mot å gjengi slike meningsinnlegg, slik at det finner plass i Vær Varsom-plakaten.

P.S: Som en kuriosa kan det også nevnes at dette utsagnet fra Waatland fant sted på en tråd hos journalist og samfunnsdebattant Kadra Yusuf, som også kritiserer Resett. Denne tråden valgte Medier24 også å gjengi i en egen sak, interessant nok uten å referere mitt svar til Yusuf i tråden og heller ikke Waatlands eget utspill mot undertegnede.

Powered by Labrador CMS