Ansvarlig redaktør og daglig leder Erik Waatland i Medier24.
Ansvarlig redaktør og daglig leder Erik Waatland i Medier24.

Pressemelding

Ansvarlig redaktør Erik Waatland blir største eier i Medier24

(PRESSEMELDING) Medier24-redaktøren kjøper hele aksjeposten til Teknisk Ukeblad og blir dermed majoritetseier: – Jeg har vanvittig tro på det teamet vi har skapt.

Publisert

Teknisk Ukeblad Media AS selger hele sin aksjebeholdning på 44,1 prosent til Erik Waatland via hans holdingselskap Blautmyr AS.

Waatland eier fra før 35,2 prosent og blir dermed største aksjonær med 79,3 prosent av eierskapet, opplyser partene i en pressemelding tirsdag. Oppkjøpet blir kjent på dagen da Medier24 fyller fem år. Resten av aksjene eies de ansatte og styreleder Nina Refseth.

– Jeg har vanvittig tro på det teamet vi har skapt og ser flere muligheter for oss videre. Vårt hovedfokus er å lage den beste og skarpeste lokalavisa i mediebransjen og jeg er veldig motivert for å «gønne på» fremover med enda mer styring. Vi er takknemlige for at TU Media kom inn på eiersiden og bidro til vekst i en viktig oppstartsfase, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Erik Waatland.

Medier24 AS er landets største nettavis for mediebransjen og dekker alt fra journalistikk til medier, kommunikasjon/PR, teknologi og sosiale medier. Selskapet er i dag seks årsverk og omsatte i 2018 for 6,7 MNOK.

Administrerende direktør Jan Moberg i Teknisk Ukeblad Media AS forklarer hvorfor de selger seg ut: 

– Medier24 har vært et lite eventyr. TU Media ble medeier litt tilfeldig, men stilte opp da Schibsted brått rev Gard bort fra selskapet i fjor sommer. Erik tok over stafettpinnen på en imponerende måte og har gjort en strålende jobb. Det er nå han og de ansatte i Medier24 som jobber tidlig og sent for å lykkes videre. Vi synes derfor det er riktig at de ansatte selv eier mer av selskapet, som dessuten ikke er kjernevirksomhet for oss. Diskusjonen rundt eierskapet har vært konstruktivt og har pågått i noen måneder. Vi ønsker Erik & Co det beste for fremtiden, sier Moberg i meldinga.

Styreleder Nina Refseth i Medier24 forteller at TU har vært en viktig eier og medspiller i en utviklingsfase.

– Medier24 er en virksomhet som skal være kjapp og på hugget også framover, og med en solid økonomi er det et godt tidspunkt å satse videre på egen kjøl, sier Refseth

Slik blir eierskapet i Medier24

 Medier24 drives av Medier24 AS, som (per 17. desember 2019) eies av 

  • Erik Waatland (Blautmyr AS) (79,3 prosent)
  • Julie Hansson Tangen (13,1 prosent)
  • Nina Refseth (5 prosent)
  • Eira Lie Jor (2,6 prosent)
Powered by Labrador CMS