Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Kommentar

TV 2s sportsredaktør klar for overgang til VG?

(SATIRE): Den Oslo-baserte sportsredaksjonen flørter åpenlyst med redaktøren. Kan han være på vei over til Akersgata? – Ja, sier flere rykter.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

  • Overgangsmarkedet i mediebransjen sover aldri!
  • Her får du mediebransjens heteste rykter og overganger

Ferske rykter skal ha det til at TV 2s erfarne sportsredaktør, Vegard Jansen Hagen, har vært i åpenlys flørt med VG-redaksjonen.

Det bekrefter flere ryktekilder overfor Medier24/Ryktebørsen.

Jansen Hagen skal ha avvist interesse fra ABC Nyheter, i et håp om å få en overgang til Akersgata 55. I Bergen skal derimot både NRK Vestland og Bergensavisen følge redaktøren tett, mens Dagbladet og Josimar også skal være interesserte.

Medier24s Ryktebørsen vet at flere av mediene var til stede da Jansen Hagen holdt foredrag i Oslo tidligere i høst, for å ta en nærmere kikk på den erfarne redaktøren.

Det går heftige rykter om at Jansen Hagens kontrakt har klausuler som gjør at han kan gå - dersom Schibsted legger nok penger på bordet.

Flere rykter bekrefter overfor Medier24/Ryktebørsen at VG skal være klar for å bla opp flere millioner kroner for å toppe laget inn mot 2020-sesongen. Blant annet skal de være villige til å betale dyrt for å sikre seg Jansen Hagen.

Det er derimot en rekke spekulasjoner blant flere eksperter om TV 2 kommer til å avvise budet fra VG, men det har ikke lyktes Medier24/Ryktebørsen å verifisere opplysningene. Men vi velger å skrive det likevel, fordi ryktene er så heftige. Og fordi andre medier skriver det samme (og vi vil ikke tape klikks).

Til tross for ryktene, så avviser både TV 2 og VG at Jansen Hagen er på vei over. Mediehuset i Akersgata 55 utelukker at de kommer med noe bud på den erfarne sportsredaktøren nå.

Ifølge en rekke kilder ønsker Jansen Hagen seg bort fra TV 2 og kan være på vei over til enten VG eller kanskje også Bergens Tidende. Det bergensbaserte mediet ønsker ikke å kommentere saken.

Ifølge en rekke medier vurderer sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 å gjøre et fremstøt på tidligere sportssjef Anne Tufte i NENT - dersom Jansen Hagen takker ja, sier kilder og rykter.

Styret i TV 2 skal også ha gitt Sandnes grønt lys til å gjøre forsterkninger i januar-vinduet.

3.2. Vær kritisk i valg av kilder, og kontroller at opplysninger som gis er korrekte. Det er god presseskikk å tilstrebe bredde og relevans i valg av kilder. Vær spesielt aktsom ved behandling av informasjon fra anonyme kilder, informasjon fra kilder som tilbyr eksklusivitet, og informasjon som er gitt fra kilder mot betaling.

  • PS! Dette er satire. Og alle setningene er tatt fra ulike mediers "ryktebørser", der vi har byttet ut fotballspillerens navn med medielederne. Hvorfor? For ingen norske medier kunne funnet på å spre løse rykter om overganger til sitt publikum. Årsaken er at vi vet hva Vær varsom-plakaten er - og at vi har forpliktet oss til å følge den. Eller?
Powered by Labrador CMS