På bildet er Mikal Aaserud som blir VGs fotballreporter i England.
Mikal Aaserud blir VGs fotballreporter i England.

Mikal Aaserud blir VGs Haaland-reporter

36-åringen blir VGs fotballreporter i England og får et stort ansvar for den norske stjernestallen. 

Publisert Sist oppdatert

Mikal Aaserud (36) blir VGs fotballreporter i England fra august og ut året, skriver VG i en pressemelding.

Han kommer til å ha base i Manchester, der fotballstjernen Erling Braut Haaland snart skal inn i ny sesong. Han skal også ha et haukeblikk på hvordan Martin Ødegaard presterer for Arsenal i London.

VG hadde en fast reporter på plass i England de to siste månedene av forrige Premier League-sesong - nå fyller de plassen ut året.

Aaserud sier at han tar fatt på utfordringen med stor ydmykhet:

– Jobben VG har gjort i Manchester gjennom vinteren og våren har vært utrolig bra. Så målet er å gjøre en like god jobb.

– Et lengre vikariat betyr at vi skal dekke profilene, men gir også en anledning til å jobbe med kilder på balløya og se muligheter til å lage god journalistikk på siden av den løpende nyhetsdekningen. Det er ambisjonen det kommende halvåret, sier Aaserud.

Sportssjef Frode Buanes i VG påpeker at Haaland er en viktig satsing for avisen, som har generert over 75 millioner klikk.

– Interessen er fortsatt enorm, så vi kunne lett havnet i offside dersom vi ikke fikk prioritert fast tilstedeværelse også til høsten, sier Buanes. 

Han er glad for at Aaserud har takket ja til å flytte til Manchester i august.

– Mikal er for mange kjent som Norges beste langrennsreporter, men har også vært på innsiden av norsk fotball som trener. Jeg tror og håper at Mikals metodiske jobbing med kilder vil sørge for at VGs lesere også i høst vil bli servert spennende saker om våre største fotballstjerner, sier Buanes.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS