Viaplay meldte at Erling Braut Haaland var klar for Manchester City. Det er han enn så lenge ikke.

Viaplay meldte at Erling Braut Haaland var klar for engelsk storlag. Det var bare ett problem

– Vi ble rett og slett litt euforiske, innrømmer Viaplay.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Den norske fotballstjernen Erling Braut Haalands forventede exit fra den tyske klubben Borussia Dortmund har vært en av de mest omtalte sportssakene i norske medier de siste ukene.

Flere utenlandske medier har de siste dagene meldt at Haaland nå skal være på vei til den engelske klubben Manchester City, og at kun formaliteter angivelig skal gjenstå.

Det har også flere norske nettaviser gjengitt, men Viaplay gikk litt lenger. De meldte på Facebook mandag at Haaland var bekreftet til City. Noe han beviselig ikke var.

«Tidenes beste norske fotballspiller til verdens beste liga. Og Premier League med Erling Braut Haaland - det ser du på Viaplay», sto det i posten.

I ettertid er innlegget blitt slettet og erstattet med et innlegg som tar forbehold om at overgangen ikke er bekreftet.

Pressesjef for sport i Viaplay-eier Nordic Entertainment Group (NENT), Thomas Horni, innrømmer at det gikk litt fort i svingene.

– Med Erling Braut Haaland på vei til Premier League og Premier League-rettighetene på vei til Viaplay ble vi rett og slett litt euforiske og litt for «trigger happy», skriver han til Medier24.

– Vi burde ha presisert at det var diverse fotballeksperter som kom med bekreftelsene, og ikke klubbene involvert. Da gledesrusen avtok og vi innså unøyaktigheten, valgte vi å fjerne innlegget, fortsetter Horni.

For ordens skyld: Haaland ble bekreftet klar for City tirsdag ettermiddag - etter denne saken ble publisert.

Det er Viaplay som overtar rettighetene til Premier League til høsten, etter at den engelske ligaen har blitt sendt på TV 2 de siste tolv årene.

Tidligere i vår meldte også flere norske nettmedier feil, da de slo fast at Haalands agent Mino Raiola var død.

Raiola gikk selv ut på Twitter og avviste sin egen død, og de norske sportsredaksjonene lang seg langflate. To dager etter døde Raiola.

Powered by Labrador CMS