2014: Statsminister Erna Solberg ønskes velkommen av Kapital-redaktør Vibeke Holth og Trygve Hegnar på kåringen for tre år siden. Topper Erna i år også?
2014: Statsminister Erna Solberg ønskes velkommen av Kapital-redaktør Vibeke Holth og Trygve Hegnar på kåringen for tre år siden. Topper Erna i år også?

- Vi har bidratt til å bryte et tabu, sier Kapital-redaktør Vibeke Holth. For 11. gang kårer hun i dag landets 100 mektigste kvinner

Glasstaket er en myte, mener redaktøren. Men det mangler fortsatt kvinnelige toppsjefer.

Publisert

I ettermiddag kommer flere hundre kvinner og noen menn til Hegnar Medias lokaler på Smestad i Oslo. Der skal bladet Kapital for 11. gang kåre landets hundre mektigste kvinner.

- Vi har bidratt til å bryte et tabu, sier Vibeke Holth til Finansavisen onsdag.

Hun er redaktør for Kapital, og mener listen har gjort noe med kvinners forhold til makt:

- På de 11 årene er makt blitt noe kvinner griper med stolthet. Makt er blitt noe positivt også for kvinner, sier hun til avisen.

Men fortsatt mangler det i stor grad kvinnelige toppsjefer i næringslivet. Holth avviser at det fins noe «glasstak», men:

- Jeg tror det er mest ubevisste holdninger, at man tenker at en næringslivsleder skal være en mann, sier redaktøren. Hun peker også på kvinners egne valg - om å velge familie på ene siden, og å velge bort kritikk og uønsket oppmerksomhet som næringslivsleder.

Statsminister Erna Solberg har hatt klippekort på lista de seneste åra. Overfor Finansavisen vil ikke Holth røpe noe om lista før den slippes i ettermiddag.

Men statsministeren kommer i hvert fall til å være til stede, opplyser NTB i forhåndsvarslingen om arrangementet.

 

Powered by Labrador CMS