Ny hovedregel: Media får ikke være med politikere på besøk i forsvarssektoren

– Det er utrolig provoserende at regjeringen velger å strupe tilgangen til media, mens regjeringen selv kan reise rundt med fullt PR-sirkus, sier stortingsrepresentant Freddy André Øvstegård i SV.

Publisert Sist oppdatert

Forsvarets forum har fått innsyn i et notat som sier at media som hovedregel ikke skal være sammen med politikere som er på besøk i forsvarsetatene.

Det skriver nettstedet tirsdag morgen.

Det er Forsvarsdepartementet som sendte notatet til etatene i forsvarssektoren. Det skal være noe som vanligvis blir gjort i forkant av valg, forteller departementet til Forsvarets forum.

Stortingsrepresentant Freddy André Øvstegård i SV reagerer på den nye hovedregelen.

– Det er utrolig provoserende at regjeringen velger å strupe tilgangen til media, mens regjeringen selv kan reise rundt med fullt PR-sirkus, sier Øvstegård til Forsvarets forum.

Også generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, reagerer og kaller hovedregelen for uheldig.

Den nye hovedregelen tar utgangspunkt i dokumentet Regjeringens forhold til Stortinget, som er utarbeidet av Statsministerens kontor (SMK).

Statssekretær Rune Alstadsæter (H) ved SMK svarer på kritikken i en e-post til Forsvarets forum.

– Når statsråder og stortingsrepresentanter har faglige møter med underliggende etater er hovedregelen at pressen ikke er til stede. Tidligere har det vært lagt til grunn at alle avtaler om stortingsrepresentanters besøk til underliggende etater skulle gå via departementet. I retningslinjene har vi nå lempet på dette ved å åpne for at slike møter kan avtales direkte med underliggende etat, uten å gå via departementet, skriver Alstadsæter.

Powered by Labrador CMS