Statsminister Erna Solberg.

Erna Solberg til Medier24: - Jeg mener ikke vi har en blodtørstig presse i Norge

- Jeg er glad for at hun nå rydder opp i dette, sier generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det har stormet rundt mediene de siste dagene. Per Sandberg har rast mot et samlet pressenorge, og statsminister Erna Solberg kalte mediene «blodtørstige». 

I dag har Aftenposten på lederplass bedt statsministeren beklage ordbruken.

Tidligere i uken gikk også redaktør Erik Waatland i Medier24 og krevde at statsministeren la om retorikken sin.

Medier24 har spurt Solberg om hun ønsker å beklage at hun kalte pressen «blodtørstige for å få svar»

- Jeg har sagt flere ganger at jeg, Per Sandberg og andre politikere må tåle å stå i medias søkelys. Min uttalelse falt etter en rekke spørsmål som vanskelig kan besvares uten å røpe hvordan våre sikkerhetstjenester arbeider, sier Erna Solberg i en tekstmelding til Medier24 via hennes statssekretær Rune Alstadsæter. 

Hun understreker videre i meldingen at hun ikke mener at vi har en blodtørstig presse i Norge. 

- Pressens viktige oppgave i et demokratisk samfunn har jeg understreket ved mange anledninger, og senest i min siste nyttårstale. Jeg sa også flere ganger i intervjuer under Arendalsuken at jeg, Per Sandberg og andre politikere må tåle kritisk søkelys fra pressen. Det er derfor ingen grunn til å så tvil om min holdning til medienes rolle. Jeg mener ikke at vi har en blodtørstig presse i Norge.

- Bra at statsministeren rydder opp i dette

Generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen, mener det er viktig at Solberg rydder opp i dette. 

Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening.

- Det mener jeg er en veldig nødvendig oppklaring fra statsministerens side. Det er bra at hun sier det hun sier nå, sier Jensen til Medier24. 

Han mener likevel det var underlig at Solberg brukte ordet «blodtørstig» to ganger.

- Det som var underlig med det hun presterte å si, var at hun brukte blodtørstig ikke bare én, men to ganger. Jeg mener det er helt avgjørende at landets statsminister er helt tydelig på verdien av de frie mediene, sier Jensen. 

Jensen mener uttalelsene fra Solberg bidrar til å gi blod på tann til alle som vil undergrave verdien av den frie pressen. 

- For det første mener jeg at begreper blodtørstig i den sammenhengen var helt uforståelig. Settingen da, var journalistenes spørsmål til PST om hva de hadde funnet i Sandbergs mobiltelefon. Det gjorde det hele enda mer meningsløst, og det er en farlig formulering å komme med fra en statsminister. Det gir blod på tann til alle de som vil undergrave pressens verdi, og jeg er glad for at hun nå rydder opp i dette, sier Jensen. 

Powered by Labrador CMS