Statsminister Erna Solberg (H).
Statsminister Erna Solberg (H).

Erna Solberg mener TV 2-debatt er urettferdig

– Dueller bør være dueller, sier statsminister Erna Solberg (H) før hun skal møte de to rødgrønne statsministerkandidater i debatt hos TV 2 søndag.

Publisert

Solberg må møte Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) nok en gang, når TV 2 inviterer til statsministerdebatt fra Arendal søndag.

– Dueller bør være dueller, sier Solberg til Aftenposten.

Den sittende statsministeren møtte statsministerkandidatene fra rødgrønn side i VGTVs statsministerdebatt mandag. Hun uttalte rett etter sending at hun oppfattet opplegget en smule skjevt.

– Når det er ett regjeringsalternativ på den ene siden, og ett på den andre siden, så bør det være jevnbyrdig. 2 mot 1 var litt urettferdig, sa Solberg rett etter sendingen.

Statssekretær Rune Alstadsæter (H) på Statsministerens kontor tror at seerne merker seg at det blir 2 mot 1.

– Jeg registrerer at venstresiden må stille med to kandidater for å møte Erna. Men det blir ujevne lag når de stiller med to, fordi de ikke blir enige om hvem som er deres statsministerkandidat, sier Alstadsæter.

Nyhetsredaktør i TV 2 Karianne Solbrække sier de har diskutert problemstillingen nøye, og landet på at det blir en «duell» med alle tre statsministerkandidater. Debatten sendes fra Arendal søndag kveld.

Powered by Labrador CMS