Ulf André Andersen, sjefredaktør i Se og Hør.

Se og Hør fyller 40 år - det feires med å kaste 40.000 miljøvennlige flaskeposter med sydenturer

- Jeg blir stadig påmint av ungene at én million plastflasker kjøpes hvert minutt, sier sjefredaktør Ulf André Andersen. Statsminister Erna Solberg fikk kaste den første ut i havet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I 1978 så Se og Hør dagens lys for første gang. I jubileumsåret vil kjendisbladet som ofte før la det regne flaskeposter med sydenturer over Norge, heter det i en melding onsdag. 

Men for første gang er ikke bare innholdet bra. Også selve flaskene laget av et 100 prosent, melder ukebladet: 

- I slutten av juni legger vi ut på turné over store deler av Norge. Vi skal blant annet besøke 50 av de mest populære destinasjonene for ferierende nordmenn slik som Hamresanden i Kristiansand, Larkollen i Østfold og bystranda i Trondheim. Vi skal lage folkefest uansett hvor vi kommer, sier Se og Hør-sjef Ulf André Andersen i en pressemelding.

Den første flaskeposten i jubileumsåret ble kastet av statsminister Erna Solberg, som samtidig gratulerte kjendisbladet med 40-årsdagen - og uttrykte tilfredshet med at flaskene nå er miljøvennlige.

Statminister Erna Solberg fikk kaste den første flaskeposten.

I løpet av turneen regner Andersen med at Se og Hør vil treffe over 100.000 nordmenn og dele ut massevis av reisegavekort på sydenturer – foruten mange andre flotte premier.

I markedsføringskretser har mange misunt Se og Hør som kom opp med den enkle og geniale ideen om å kaste flaskeposter med sydenturer på 1980-tallet.

Umiddelbart ble flaskeposten et begrep, og mang en nordmann har kastet seg i sjøen med klærne på for å få fatt i flaskene.

- Folk har svømt som gale etter flaskene for å komme først. Jeg må bare oppfordre alle om ikke å ta unødige sjanser nå som vi kaster ekstra mange flasker fra nord til sør i Norge, understreker sjefredaktøren. 

Det nye er altså at er miljøvennlige flasker. Her vil ukebladet ta samfunnsansvar:

- Jeg er trebarnsfar og blir stadig påmint av ungene om at én million plastflasker kjøpes hvert minutt – og truer kloden. Flaskene vi skal kaste i år er derfor laget av biomateriale slik at de er 100 prosent gjenbrukbare og resirkulerbare.

Andersen opplyser videre at Se og Hør også kommer til markere 40-årsjubileet på andre måter:

- Først og fremst arrangerer vi et stort jubileumsshow i Oslo Spektrum den 23. september - på dagen 40 år etter at den første utgaven av Se og Hør kom i salg. Det blir mange kjente artister på scenen, storband, show og fest. 

 

Powered by Labrador CMS