Espen Moe Breivik tar en pause fra VGTV for å bli nyhetsjeger i USA.
Espen Moe Breivik tar en pause fra VGTV for å bli nyhetsjeger i USA.

Espen Moe Breivik blir VGs nyhetsjeger i USA

VG styrker nyhetsdekningen døgnet rundt med ny stilling i California.

Publisert

VG-journalist Espen Moe Breivik, tar ett års pause fra VGTV for å bli avisens nye nyhetsjeger i California, USA.

Det betyr at Moe Breivik vil ha ansvar for å oppdatere fronten av VGs nettavis på nattestid, publiseringsansvar, i tillegg til å skrive egne saker og meldinger.

– Det er en blanding av å finne meg nye utfordringer. Så er det også fascinasjonen med å bo en periode i USA også som gjør at denne jobben er midt i blinken for min del, sier Moe Breivik til Medier24.

Tidligere har VG hatt nyhetsjegere stasjonert i Australia. Tidsforskjellene gjøre det gunstig for å opprettholde en nyhetsdekning døgnet rundt.

– Hvordan blir det å få ansvaret for VG.no i mange timer alene?

– Det blir spennende. Jeg synes det er en stor tillit å få en slik jobb nettopp på grunn av ansvaret det innebærer. Det er også litt ærefrykt da VG.nos kanskje viktigste tidspunkt er på morgenen når folk står opp, svarer Moe Breivik.

– Jeg gleder meg til å legge til rette for hvordan VG.no ser ut når folk står opp og river tak i mobile for å sjekke om «verden fortsatt står».

I dag er VG-korrespondent Erlend Ofte Arntsen og nyhetsjeger Øystein David Johansen allerede i USA. I tillegg er Linn Kongsli Hillestad ansatt for E24 i USA.

Moe Breivik mener nyhetsbildet i USA er alltid relevant og spennende for lesere i Norge.

– Blant annet kommer det jo et avgjørende mellomvalg, som har mye å si for den sittende presidenten. Også utviklingen i pandemien og ikke minst amerikansk populærkultur er ofte noe våre lesere er interessert i.

Powered by Labrador CMS