Sylvi Listhaugs direktesending på Facebook hadde 150.000 seere og fikk over 5.000 reaksjoner

Listhaug og politisk rådgiver Espen Teigen sier de «vil endre politikerrollen».

Publisert

Mellom klokken 18:00 - 18:34 tirsdag kveld gikk innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug og hennes politiske rådgiver Espen Teigen direkte på Facebook - for å møte velgerne sine.

Til sammen fulgte over 2.000 personer sendingen direkte og den fikk 3.300 likes og 1.600 kommentarer.

Rekker ikke svare på alle

FrPs egne tall viser at direktesendingen nådde 566.541 personer og hadde 148.000 separate visninger.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi lykkes med å skape engasjement på  Facebook.  Livesendingene våre får stadig flere seere, og responsen er enorm. Det kom 1600 kommentarer i løpet av en 34-minutter sending. Den største utfordringen er at vi ikke rekker å svare på så mange spørsmål, sier Sylvi Listhaug til Medier24.

Hun har nå over 100.000 følgere på siden sin. Hennes politiske rådgiver Espen Teigen sier at strategien er å få ut budskapet og skape en plattform som får folk til å komme tilbake på pagen:

 – Det betyr at vi må ha interessant innhold. Vi kan ikke bare dele nyhetssaker som allerede ligger på nyhetssidene, men legg ut blogginnlegg, bilder fra besøk og aktiviteter, samt ha livesendinger og videoer som har innhold du ikke vil se andre plasser. Vi skal ikke bare være nok en politikerside på Facebook, forteller han.

Som Medier24 kunne fortelle på tampen av 2016, så var Listhaug den desidert mest omtalte politikeren i fjor - sett bort fra statsminister Erna Solberg (H).

Vil modernisere politikerrollen

Den enorme oppmerksomheten skaper mye debatt og det gjør det nødvendig å svare direkte til velgerne, mener Teigen:

– Det er en spesielt nyttig plattform for å avlive myter og svare på spørsmål. På vårt felt er det veldig mange spørsmål og påstander som det er godt at vi får svart på. Det er også viktig for den offentlige debatten. 

– Sosiale medier er grunnleggende sosialt. Da bør man vise andre sider enn bare den tradisjonelle politikerrollen. Jeg synes Sylvi er veldig god på å modernisere politikerrollen, som i altfor mange sammenhenger blir noe grått og kjedelig som er distansert fra folk flest.

I TV-sendingen i går var de innom flere betente saker, blant annet 30 år gamle Mahad Mahamud, som nå går rettens vei for å få tilbake statsborgerskapet sitt.

– Jeg synes det er noe herlig med det at folk flest kan gå rett inn på siden og stille spørsmål direkte til Sylvi. Det var i gårsdagens sending også mange kritiske spørsmål, og Sylvi svarer med glede på dem også, sier Teigen.

– Er det fremdeles behov for tradisjonelle medier?

– Tradisjonelle medier er veldig viktig, og jeg synes det er godt at de gjør spesielt granskende og grundig journalistikk. Det får vi nok aldri nok av, og det er helt grunnleggende i vårt demokrati at vi har medier som gjør grundige saker og stiller spørsmål. Av og til er dessverre også tradisjonelle medier for dårlige på nettopp dette, sier han.

Her er Facebook-sendingen:

Powered by Labrador CMS