Espen Teigen forlater politikken.

Listhaug-rådgiveren bytter beite: Espen Teigen blir journalist i Nettavisen

- Det var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, sier Teigen til Medier24.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Den profilerte Frp-rådgiveren, som lenge har vært Sylvi Listhaugs høyre hånd og sosiale medier-guru, blir økonomijournalist i Nettavisen.  

–Jeg har helt siden jeg var liten hatt en drøm om å jobbe i media, og nå får jeg muligheten til det. Det var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Det har selvsagt ingenting med KrF eller noen andre partier, skriver han i en melding til Medier24. 

Nettavisen meldte saken først

 

– Vemodig

Han mener det vil bli vemodig å forlate politikken og FrP. 

– Det blir vemodig etter åtte år med politikkarbeid. Jeg vil takke til alle som ga meg muligheter, det vil jeg alltid huske, skriver han og fortsetter:

– Jeg tror pressekorpset har godt av ryddige journalister som opptrer profesjonelt, og det har jeg all intensjon om å gjøre, skriver han som svar. 

Teigen opplyser til Medier24 at han så langt ikke har meldt seg ut av Frp, men vil gjøre det før han begynner i rollen som journalist.

Han forteller at han gleder seg til å få brukt egen økonomikompetanse på en ny måte. 

– Mye av arbeidet mitt har handlet om økonomi, men det er klart mye å lære, og det er jeg veldig innstilt på. Jeg gleder meg til å møte og lære av alle de flotte kollegene i Nettavisen, skriver han.

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum sier til egen avis at Teigen har «teft». 

- Espen Teigen har vist betydelig teft i få fram saker som folk er opptatt av. I tillegg har han betydelige kunnskaper og erfaring som vil være gull verdt i den nye rollen som økonomijournalist i NA24, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum til Nettavisen. 

En «journalistspire»

På sin egen Facebook-profil skriver han at har vært en «journalistspire» lenge, men at det er vemodig å forlate partiet:

«Det har vært åtte morsomme og spennende år siden jeg flyttet til Oslo for å jobbe med politikk. Jeg setter umåtelig pris på alle dem som ga meg så mange muligheter. Helt siden jeg satt på fanget til min far da han jobbet på Stjørdalens Blad, har jeg vært en journalistspire. Da jeg gikk i 4. klasse stiftet jeg min egen lokalavis for nabolaget ved navn Stokmobladet. Den solgte godt. Nå har jeg fått muligheten til å selv bli journalist i en av landets riksmedier. Det er vemodig etter så lang tid i partiet, men jeg kan ikke la en slik mulighet gå fra meg. Tusen takk til alle sammen. Jeg gleder meg veldig til å skrive om økonomi og hvordan skattepengene brukes i Norge. Denne jobben og ansvaret skal jeg ta på dypeste alvor», skriver han. 

Powered by Labrador CMS