Nina Wergeland, rettighetsutvikler i TV 2 Sporten
Nina Wergeland, rettighetsutvikler i TV 2 Sporten

TV 2 fortsetter satsingen på e-sport: Kjøper rettigheter til Telialigaen

– TV 2 Sporten skal ha fokus på norske profiler og godt innholdet fra Norge, kombinert med alt vi dekker fra utlandet. Det er derfor en naturlig del av vår satsning å tilby bred dekning av vår hjemlige liga, sier Nina Wergeland i TV 2.

Publisert

TV 2 utvider sin offensive satsning på e-sport og overtar nå rettighetene til sluttspillet i Telialigaen, Norges nasjonale e-sport turnering. Det opplyser de i en melding onsdag.

Førstkommende helg sendes sluttspillet og finalene i grenene League of Legends, Rocket League og Counter-Strike GO.

- Telialigaen er Europas største nasjonale liga og har gått i bresjen for å utvikle e-sport i Norge. Det er derfor ett skritt i riktig retning å starte dialogen med Telialigaen og Good Game. TV 2 Sporten skal ha fokus på norske profiler og godt innholdet fra Norge, kombinert med alt vi dekker fra utlandet. Det er derfor en naturlig del av vår satsning å tilby bred dekning av vår hjemlige liga, sier Nina Wergeland, leder Rettighetsutvikling i TV 2 Sporten.

Bak Telialigaen står selskapet Good Game AS, som kontrolleres av tidligere Discovery- og TVNorge-sjef Harald Strømme. Good Game driver også Altibox eSerien i FIFA og nettstedet Gamer.no. TV 2 og Good Game har som mål å utvikle et langsiktig samarbeid for å bygge norsk e-sport. 

- E-sport er i enorm vekst over hele verden, og Telialigaen samler både bredden og toppen i det norske miljøet. At TV 2 satser seriøst på å gjøre e-sport til morgendagens TV-sport, er inspirerende for hele det norske miljøet, sier Erling Rostvåg, administrerende direktør i Good Game i meldinga. 

Helgens sluttspill sendes live fra Ullevål Meet, og blir i sin helhet sendt gratis på TV 2 Sumo Fri. Finalekampene i Counter-Strike GO sendes også på TV 2 Sport 2.

Powered by Labrador CMS