Bendik Mondal og Henrik Evertsson med prisen.
Bendik Mondal og Henrik Evertsson med prisen.

Ble rørt under prisutdeling:

«Estonia - funnet som forandret alt» kan skilte med ny pris

– Viser hvor viktig under­søkende journalistikk er.

Publisert

Fredag kveld ble svensk fjernsyn hedret, da prisutdelingen Kristallen ble delt ut.

Dokumentaren «Estonia - funnet som forandret alt» ble sendt på TVNorge og Discovery+, og er produsert av norske Monster.

Det var i kategorien «Årets granskning» journalist Henrik Evertsson og redaktør i Monster, Bendik Mondal, mottok prisen.

Regissør Henrik Evertsson (til høyre) og TV-teamet som gjorde dykket.
Regissør Henrik Evertsson (til høyre) og TV-teamet som gjorde dykket.

– Med fare for at stemmen min kommer til å briste nå, dette er fantastisk kult. Tusen hjertelig takk. Jeg vil takke de medvirkende, de overlevende og andre som har gitt oss tillatelse til å skildre en så sterk historie, sa Evertsson fra scenen.

Til Medier24 utdyper han, og sier de er stolte over hva de har fått til.

– Årets Granskning er virkelig en tung kategori, hvor årets beste tv-journalistikk kjemper side om side. Å vinne i denne kategorien er utrolig stort. Vi er veldig stolte.

I februar ble han sammen med vrakekspert Linus Andersson frifunnet for å ha brutt gravfreden ved den forliste ferjen Estonia etter å ha filmet vraket i forbindelse med dokumentaren.

Etter pris-feiring på fredag er han nå tilbake i Oslo.

–Det talentfulle miljøet i Monster forsetter å vise både hva gode dokumentarer kan og bør være, og hvor viktig det er med undersøkende journalistikk. At det kan gjøre en forskjell. Så klart er priser som dette et viktig bevis på at vi gjør noe rett, sier Evertsson til Medier24.

Serien er tidligere belønnet med Stora Journalistpriset for «Årets avsløring» i Sverige og Gullrutenpris for beste TV-øyeblikk. Den var også nominert til SKUP-prisen i år. Til neste år får dokumentaren en oppfølger.

Powered by Labrador CMS