Utviklingsredaktør i VG, Øyvind Brenne.

VGs åpenhetssatsing vant europeisk pris

Åpenhetsportalen «Slik jobber vi i VG» vant pris under European Digital Awards.

Publisert Sist oppdatert

Åpenhetsportalen i VG vant prisen for «Best trust initiative» under European Digital Awards, som ble avholdt av den internasjonale presseorganisasjonen Wan-Ifra.

– Tillit er redaktørstyrte mediers kanskje viktigste valuta i den tiden vi lever i. At VG nå får internasjonal anerkjennelse for å være helt i front med dette arbeidet er en stor oppmuntring, sier utviklingsredaktør Øyvind Brenne.

Åpenhetsportalen «Slik jobber vi i VG» ble lansert i oktober 2022.

«Åpenhetsportalen og tenkningen bak viser et stort skifte sammenlignet med tradisjonelle måter å gjøre ting på. Design og funksjoner er ikke bare estetisk tiltalende, men også praktiske, og gir brukerne en optimal leseopplevelse. Den vellykkede lanseringen av åpenhetsetsportalen er en stor prestasjon i seg selv. Det viser at VG er villige til å være åpne for brukerne om interne diskusjoner, og implementerer dette som beste praksis i mediehuset», skriver juryen i sin begrunnelse.

Agence France-Presse og svenske Stampen Media var de to andre nominerte i kategorien.

Også VGs oversikt over strømprisene ble hedret - som vinner av beste datavisualiserte prosjekt. VG vant dermed to av sju priser.

– Strøm har i flere perioder vært en avgjørende sak for mange nordmenn, og temaet blir viktig også fremover. For VG som primær nyhetsdestinasjon for hele folket er det å levere datadrevet fortellerteknikk om dette temaet avgjørende, sier Brenne.

Powered by Labrador CMS