Produsent Christian Marstrander fra Lyder Produksjoner, programledere Svein Tore Bergestuen og Eva Sannum, og Roger Aarli-Grøndalen, ansvarlig redaktør i Journalisten
Produsent Christian Marstrander fra Lyder Produksjoner, programledere Svein Tore Bergestuen og Eva Sannum og Roger Aarli-Grøndalen, ansvarlig redaktør i Journalisten, avbildet i forbindelse med annonseringen av samarbeidet.

Journalisten-styret skal behandle Tut & Mediekjør-samarbeidet

- Vi skal gå gjennom avtalen og særlig med tanke på NJs vedtekter og Journalistens styreinstruks, sier styreleder Vibeke Lærum til Kampanje.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Journalisten skal behandle det nylig inngåtte samarbeidet mellom fagbladet og podkasten Tut & Mediekjør, melder Kampanje.

Styreleder Vibeke Lærum bekrefter overfor nettavisen at saken vil bli behandlet på neste styremøte 31. mai.

- Vi skal gå gjennom avtalen og særlig med tanke på NJs vedtekter og Journalistens styreinstruks. Det er viktig for styret å se nøye på alle sidene av saken, sier Lærum til Kampanje.

- Denne avtalen er et politisk spørsmål og vi behandler den i henhold til styreinstruksen, sier hun.

Lærum ønsker ikke å utdype hvorfor dette er et politisk spørsmål.

Journalisten eies av Norsk Journalistlag (NJ).

Det var tirsdag at samarbeidet ble kjent, der Journalisten-redaktør Roger Aarli-Grøndalen går inn som ansvarlig redaktør for Tut & Mediekjør-podkasten.

Programlederne Eva Sannum og Svein Tore Bergerstuen har ledet podkasten siden oppstarten for tre år siden, men den har ikke vært underlagt noen redaktør - og har følgelig ikke kunnet klages inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Begge to jobber sammen som PR-rådgivere i selskapet Sannum & Bergestuen.

Sannum - som selv har flere år bak seg i PFU - var glad for samarbeidet.

– Dette var egentlig på tide. Vi mener selv vi har fulgt Vær varsom-plakaten i disse årene. Noe annet ville vært rart når kjernen i podkasten er å forklare hvordan journalistikken blir til i et presseetisk perspektiv. Men nå blir det på ekte, sier Sannum.

Journalisten-redaktør Roger Aarli-Grøndalen uttalte i samme pressemelding at han var forberedt på kritikk.

Den kom også i helgen, da Dagbladet-redaktør Alexandra Beverfjord kvesset den kritiske pennen i en kronikk, blant annet publisert hos Medier24.

Hun kalte blant annet samarbeidet et «ubegripelig samrøre».

– Journalisten, fagbladet for Norges kritiske og hardtslående journalister, vil nå tillate PR-folk å produsere redaksjonelt innhold for dem. Det er ikke uproblematisk, skriver Beverfjord blant annet.

For ordens skyld: Tjuefire, som Medier24 er en del av, var kunde av Sannum & Bergestuen i deler av 2022 (sosiale medier-strategi). I perioder i 2020 og 2021 fikk Medier24 tilsendt podkasten Tut & Mediekjør før publisering - slik at vi kunne omtale innholdet om vi ville.

Powered by Labrador CMS