Forfatter og journalist Pascal Engman.
Forfatter og journalist Pascal Engman.

Pascal Engman ble skremt av truslene mot kvinnelige journalister. Det fikk ham til å skrive bok om det høyreekestreme hatet

31-åringen sa opp jobben i Expressen for å skrive om terror, trusler og drap. Nå kommer boka «Patriotene» på norsk.

Publisert

– Jeg hadde mange kolleger i Expressen som var redde. Jeg hadde tenkt lenge på hvilket lett mål journalister er. Spesielt kvinnelige. Mannlige kolleger kunne få trusler om at de var idioter som skulle drepes, men kvinner fikk høre ting som ...

– De skulle «få fitta skjært opp» og sånne ting. De mange seksuelle truslene mot kvinner skremte meg. Det var truslene og hatet mot journalister som fikk meg til å skrive boken.

Det forteller den svenske journalisten og nå forfatteren Pascal Engman (31) i et intervju med KK.no. Han er for tiden aktuell i Norge med boka «Patriotene», hvor høyreekstreme krefter dreper svenske journalister.

Engman gjorde raskt karriere i svensk presse, med stor suksess, men så også mye vondt.

Han snakker om den språklige dehumaniseringen, innvandring, terrorfrykt, og har ikke bare erfaring fra pressen: Engman er selv halvt chilensk.

Engmans bok har allerede kommet ut i sju land - inkludert Norge.
Engmans bok har allerede kommet ut i sju land - inkludert Norge.

I boka skriver han om den høyreekstreme terroristen «Carl», som dreper journalister, omtaler dem som landsforrædere og hater muslimer.

Og boka har gjort suksess: Engman har sagt opp jobben som journalist for å skrive på heltid. Nå har boka blitt oversatt til sju språk, blant dem norsk. Neste skritt kan bli Hollywood.

 

Engmans norske forlag Gyldendal presenterer boka slik:

Frykten sprer seg i Stockholms nyhetsredaksjoner etter mordet på en kvinnelig journalist. Medarbeidere som er vant med å få trusler nesten hver dag, frykter nå for sine liv.

Den unge Madeleine Winther i Nyhetsbladet er derimot fokusert på helt andre ting. Hun vet akkurat hvordan hun skal klatre på karrierestigen, og planlegger et stort scoop. 

Carl Cederhielm har dyrt og hellig lovet å beskytte landet sitt mot fiender. Han og hans medsammensvorne har laget en liste på ti navn, personer som de mener må straffes for sitt landssvik. 

I et land langt borte lengter en mann hjem til Sverige. Innbyggerne i den lille byen er redd for ham, han arbeider som livvakt for en russisk våpen- og narkotikabaron. 

Snart veves disse skjebnene sammen, og Sverige våkner opp til en mer hensynsløs virkelighet. For Carl Cederhielm er ikke oppdraget ferdig, det er på tide å eliminere neste person på listen … 

Patriotene er Pascal Engmans debutbok, en høyaktuell thriller som drar oss inn i den brutale tiden vi lever i.

 

Powered by Labrador CMS