Forbrukerrådet har klaget inn Meta.

Forbrukerrådet med koordinert klage mot Meta

Forbrukerrådet har klaget inn Meta for brudd på personvernlovgivningen. Målet med klagen er å forhindre bruk av nordmenns innlegg og bilder til å trene selskapets datamodeller innen kunstig intelligens (KI).

Publisert Sist oppdatert

Klagen er koordinert med personvernorganisasjonen Noyb, som har vunnet flere klager mot Meta tidligere.

– Vi klager inn Meta for helt åpenbare brudd på personvernlovgivningen. Det er derfor vi klager Meta inn til det norske og europeiske datatilsyn, sier direktør i Forbrukerrådet, Inger Lise Blyverket, til NRK

Meta planlegger å starte treningen med brukerdata den 26. juni og hevder at deres fremgangsmåte er i tråd med GDPR. 

– Vi er veldig sikre på at vår fremgangsmåte oppfyller våre forpliktelser etter lokale lover og personvernforordningen GDPR. Vi har konsultert det irske datatilsynet, som er vårt ledende datatilsyn i EU, som en del av forberedelsene, skriver talsperson Matt Pollard i Meta til NRK.

Forbrukerrådet har mottatt flere henvendelser fra nordmenn som ønsker å melde seg ut av KI-treningen. Blyverket opplevde selv problemer med å finne protest-skjemaet på Meta sine innstillinger. 

Meta hevder at brukere har blitt varslet på Facebook og Instagram om muligheten til å protestere, og at det er enkelt å finne frem til skjemaet gjennom varselet eller via e-post.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS