Politimannen Stein-Robin Kleven Bergh kjemper om å få jobben tilbake.

Politimannen Stein-Robin Kleven Bergh fikk sparken etter ytringer på Facebook. Denne uken håper han å få den tilbake

Mistet jobben etter å ha kalt Jens Stoltenberg et krapyl, men fikk den tilbake. Så skrev han kontroversielle uttalelser som mange oppfattet som rasistiske rettet mot et innlegg fra Hadia Tajik. Så mistet han den igjen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Han kom også med kraftige uttalelser om flere politikere på Facebook, blant annet om daværende statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og partifellen Hadia Tajik. 

Kleven Bergh ble avskjediget fra politiet i 2015 etter å ha kommet med kontroversielle uttalelser som mange oppfattet som rasistiske. 

Kleven Bergh, som også er lokalpolitiker for Fremskrittspartiet, ble først avskjediget av det lokale ansettelsesrådet i Hedmark politidistrikt i november 2013.

Denne avskjedigelsen ble omgjort på sentralt hold i mars 2014, og politimannen ble istedenfor suspendert og fikk en advarsel. Samtidig ble han omplassert internt i politiet.

Etter nye ytringer mot Tajik ble han i 2015 igjen oppsagt ettersom politiet mente at han ikke lenger hadde den nødvendige tillit som tjenestemann.

Kleven Bergh gikk i fjor til sak mot staten ved Justis- og beredskapsdepartementet ettersom han mente at avskjedigelsen var ugyldig, men i desember tapte han denne saken i Oslo tingrett.

Den tidligere politimannen anket dommen, og tirsdag skal ankesaken behandles i Borgarting lagmannsrett. Kleven Bergh krever fortsatt oppsigelsen kjent ugyldig, og han vil også ha erstatning fra staten. Det er satt av tre dager til behandlingen av anken.

Powered by Labrador CMS