Mann i 60-åra ville ha skuddpremie og «koke muslimsuppe» på Hadia Tajik. Nå er han dømt for trusler og hatefulle ytringer

Helgelending dømt til 16 dager betinget fengsel og 10.000 kroner i bot for Facebook-trusler mot Aps nestleder Hadia Tajik.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Brønnøysund (NTB): En mann i 60-årene fra Sør-Helgeland er dømt til 16 dagers betinget fengsel for å ha kommet med trusler og hatefulle ytringer mot Ap-nestleder Hadia Tajik.

Det vil si at han normalt ikke må sone dommen.

Mannen ble dømt for innholdet i en kommentar han skrev under en NRK-artikkel på Facebook i april, melder NRK.

I artikkelen tar Tajik til orde for at Norge bør avskaffe monarkiet og bli en republikk.

«Jeg vil ha henne skutt. Skuddpremie på 50 kr utbetales om jeg får tilsendt griseørene hennes. Skal koke muslimsuppe på dem», skrev mannen i kommentarfeltet.

Mannen medga under rettssaken i Brønnøy tingrett i forrige uke at det var han som hadde skrevet kommentaren, men han erkjente ikke straffskyld.

– Han erkjenner at han har gjort det, men ikke at det er diskriminerende eller hatefullt, sa mannens forsvarer, advokat Tore Walle-Jensen.

Aktor Olav Rynning Veum fastholdt at kommentaren var et klart brudd på straffelovens paragraf 185 om diskriminerende og hatefulle ytringer og fikk rettens medhold i sin påstand om 16 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner.

– Tiltalte virker ikke angrende og erkjenner ikke straffskyld, konstaterte Veum under rettssaken.

Walle-Jensen sier til NRK at han ikke har rukket å snakke med sin klient og derfor ikke ønsker å kommentere dommen.

Powered by Labrador CMS