Facebook omsatte for 150 milliarder kroner i fjor, og alle piler peker fortsatt oppover

Både penger og brukere fosser fortsatt inn for nettsamfunnet. Det ga et resultat på 30 milliarder kroner i 2015.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

San Francisco (NTB-AFP-Ritzau): Facebook trosset alle skeptiske forventninger og økte sin omsetning med 44 prosent i 2015 sammenlignet med 2014.

Verdens største aktør innen sosiale medier hadde en omsetning på 17,9 milliarder dollar i fjor, opp 44 prosent fra 12,5 milliarder året før, ifølge årsregnskapet som ble offentliggjort onsdag.

Overskuddet var på 3,7 milliarder dollar, opp fra 2,9 milliarder dollar året før.

Til sammen har Facebook nå 1,59 milliarder aktive månedlige brukere, mens 1,04 milliarder mennesker bruker Facebook aktivt daglig.

– 2015 var et stort år for Facebook. Vårt fellesskap vokser stadig, og vår forretning blomstrer, sier Facebook-gründer og direktør Mark Zuckerberg.

Sjefrådgiver i Nordea, Michael Borre, sier at regnskapet er av den typen som vil gjøre mange andre selskaper misunnelige.

– Sett med investorøyne tyder det ikke på at Facebook er i ferd med å nå taket for hvor mye de kan vokse, sier han til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Framgangen til Facebook kommer spesielt på mobile plattformer, og de har nå 934 millioner brukere på mobil.

– Brukertilveksten er fortsatt sterk, og det er bra for et selskap som allerede har så mange brukere fra før, sier Borre.

We just announced our quarterly results and shared an update on our community's progress to connect the world. Our...

Posted by Mark Zuckerberg on 27. januar 2016

Powered by Labrador CMS